Abonnementen met smartphone

Abonnementen inclusief smartphone zijn nog steeds ontzettend populair. Bij dit soort abonnement betaalt u elke maand ook een bedrag voor de smartphone. Bij het aangaan van een abonnement inclusief smartphone hoeft u niet in één keer uw smartphone te betalen. Meestal betaalt u wel een paar eurotientjes voor het toestel bij het aangaan van het abonnement. Hier is dus sprake van afbetaling.

Bij een abonnement met een toestel op afbetaling gaat u volgens de overheid een vorm van krediet aan. Vanaf 1 mei 2017 geldt de Wet op het financieel toezicht (Wft) ook voor het kopen van een telefoon. Bij een toestelkrediet van € 250 of meer moet een telecomaanbieder dat melden bij de Bureau Krediet Registratie (BKR). Gaat het om een toestelkrediet van minder dan € 250, dan krijgt u geen BKR-registratie.

Bij het samenstellen van een abonnement met smartphone kunt u doorgaans veel zelf bepalen. Vaak kunt u de hoogte van het aankoopbedrag van de smartphone bij het abonnement al voor een groot deel voldoen. Dat verlaagt later de maandelijkse kosten voor uw abonnement.