Alles wat u wilt weten over een telefoonabonnement inclusief smartphone

0
591

Abonnementen inclusief smartphone zijn nog steeds ontzettend populair. Bij dit soort abonnement betaalt u elke maand ook een bedrag voor de smartphone. Bij het aangaan van een abonnement inclusief smartphone hoeft u niet in één keer uw smartphone te betalen. Meestal betaalt u wel een paar eurotientjes voor het toestel bij het aangaan van het abonnement. Hier is dus sprake van afbetaling.

Bij een abonnement met een toestel op afbetaling gaat u volgens de overheid een vorm van krediet aan. Vanaf 1 mei 2017 geldt de Wet op het financieel toezicht (Wft) ook voor het kopen van een telefoon. Bij een toestelkrediet van € 250 of meer moet een telecomaanbieder dat melden bij de Bureau Krediet Registratie (BKR). Gaat het om een toestelkrediet van minder dan € 250, dan krijgt u geen BKR-registratie.

Bij het samenstellen van een abonnement met smartphone kunt u doorgaans veel zelf bepalen. Vaak kunt u de hoogte van het aankoopbedrag van de smartphone bij het abonnement al voor een groot deel voldoen. Dat verlaagt later de maandelijkse kosten voor uw abonnement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.