Review: Lebara sim-only met onbeperkt bellen en 5 GB data voor € 10 per maand

0
3758
Lebara sim-only met onbeperkt bellen en 5 GB data voor € 10 per maand
Lebara sim-only met onbeperkt bellen en 5 GB data voor € 10 per maand

Lebara adverteert al enige maanden met de aanbieding onbeperkt bellen met 5 GB data voor € 10 per maand. We nemen de proef op de som en sluiten voor de periode van drie maanden een abonnement bij Lebara af. Wat heeft dit sim-only abonnement van Lebara te bieden?

Op zondag 13 oktober 2019 bestellen we via de website van Lebara het sim-only abonnement voor € 10 per maand. Het bestelproces verloopt zonder problemen. Bij het afsluiten van ene sim-only abonnement bij Lebara, maakt u automatisch ook een MyLebara account aan. Twee dagen na het online afsluiten van het sim-only abonnement ligt een welkomstbrief met 3-in-1 simkaart in de bus. Na het plaatsen van de simkaart moeten we nog enkele handelingen verrichten om daadwerkelijk via Lebara te kunnen bellen.

De eerste maand betaalt u alleen het deel van de maand dat u van het abonnement gebruik hebt gemaakt. Lebara zal dit automatisch in de tweede maand verrekenen.

Lebara sim-only abonnementen

Als we kijken naar de contractduur heeft u bij Lebara heeft u bij Lebara kunt u kiezen tussen een contractduur van twee jaar of een maandelijks opzegbaar contract. De contracten met een looptijd van twee jaar zijn relatief het goedkoopst. Wilt u een maandelijks opzegbaar abonnement, dan betaalt u per maand een euro extra. Dat is wat duurder, maar daar staat wel een stuk flexibiliteit tegenover, omdat u het contract elke maand kunt opzeggen.

2-jarig sim-only contract Lebara

Lebara sim-only nationaal 2 jaar
BellenSMSDatabundelMaandbedrag
50 minuten50 sms-berichten2 GB€ 7,50
onbeperktonbeperkt5 GB€ 10
onbeperktonbeperkt7 GB€ 15
onbeperktonbeperkt10 GB€ 20

Maandelijks opzegbaar sim-only contract Lebara

Lebara sim-only nationaal maandelijks opzegbaar
BellenSMSDatabundelMaandbedrag
50 minuten50 sms-berichten2 GB€ 8,50
onbeperktonbeperkt5 GB€ 11
onbeperktonbeperkt7 GB€ 16
onbeperktonbeperkt10 GB€ 21

Onbeperkt bellen bij Lebara

Bij de sim-only abonnementen met onbeperkt bellen en sms’en hanteert Lebara een Fair Use Policy (FUP). Dat betekent dat u per maand maximaal 3000 minuten kunt bellen en 1000 sms-berichten kunt versturen. Wijkt u af van de Fair Use Policy (FUP), dan kan Lebara de service stopzetten of het contract ontbinden. Buitenlandse nummers buiten de bundel, servicenummers en betaalde sms-diensten brengt Lebara apart in rekening.

Internetsnelheden Lebara Sim Only

Natuurlijk zijn we benieuwd naar de internetsnelheden van Lebara Sim Only. In een periode van drie maanden hebben we zeventien verschillende snelheidsmetingen uitgevoerd met de Motorola One in combinatie met de Speedtest Android-app van Ookla.

De snelheidsmetingen hebben plaatsgevonden in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland op verschillende tijdstippen. De internetverbinding bleek overal snel en stabiel. Zelfs in een overvolle trein in de spits konden we in de weilanden tussen Almere en Weesp zonder problemen YouTube video’s en het RTL Nieuws bekijken.

Tijdens onze test konden we met een gemiddelde snelheid van 14,8 Mbit/sec downloaden. De gemiddelde uploadsnelheid bedroeg 6,27 Mbit/sec. Telecomaanbieder Lebara maakt gebruik van netwerk van KPN. De theoretische maximale snelheden die Lebara op de website communiceert zijn respectievelijk 25 Mbit/sec (downloaden) en 10 Mbit/sec (uploaden).

Internetsnelheden Lebara Sim Only
Lebara Sim OnlyHoogste snelheidGemiddelde snelheid
Downloaden27,6 Mbit/sec14,8 Mbit/sec
Uploaden10,4 Mbit/sec6,27 Mbit/sec

Aanvullende databundels Lebara

Voor deze praktijktest hebben we gekozen voor de maandelijkse databundel van 5 GB. Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat er gebeurt als deze databundel opraakt. U ontvangt een sms van Lebara als u 80% en 100% van uw databundel hebt verbruikt.

Is uw databundel op, dan kunt u tegen betaling een extra databundel kopen. Deze aanvullende databundels zijn verkrijgbaar in drie varianten: 500 MB, 1 GB en 3 GB. De bundels kunt via de Lebara app of via de website van Lebara aanschaffen. Na het aanschaffen van de aanvullende databundel heeft u direct de beschikking over de extra MB’s. Deze aanvullende databundels zijn alleen geldig in de maand waarin u ze aanschaft.

Aanvullende databundels Lebara Sim-only
DatabundelPrijsPrijs per MB
500 MB€ 2,50€ 0,0050
1 GB€ 5€ 0,0050
3 GB€ 10€ 0,0033

Buitenbundeltarieven data

Na het opraken van de databundel die hoort bij uw abonnement, kunt u er ook voor kiezen om geen aanvullende databundel(s) via MyLebara aan te schaffen. U kunt dan nog steeds internetten via uw mobiele verbinding tegen een buitenbundeltarief. Maakt u meer dan € 10 buitenbundelkosten voor data, dan stopt de toegang tot mobiel internet automatisch. Tijdens onze praktijktest hebben we niet kunnen vaststellen hoeveel data u precies krijgt voor € 10 aan buitenbundelkosten.

Lebara kan een voorbeeld nemen aan Tele2: als u daar u databundel heeft verbruikt, stopt automatisch de mobiele internetverbinding. Via de app of website van Tele2 kunt u voor het resterende deel van de maand een aanvullende databundel kopen. Tele2 biedt verschillende aanvullende databundels, waarbij ze duidelijk de grootte van de bundel en de aankoopprijs vermelden.

Lebara vernieuwt de bundel op de eerste dag van elke maand. Rond de 7e van elke maand ontvangt u een factuur en rond de 23e schrijft Lebara dit bedrag automatisch van uw rekening af.

Facturen Lebara

De facturen die u krijgt van Lebara ontvangen veel informatie. De facturen kunt u in pdf-formaat downloaden via de app of via eigen portal die u kunt bereiken via MyLebara. Op de facturen vindt u informatie over gebelde nummers, de gespreksduur per gesprek, het dataverbruik per dag en de startdatum van het abonnement.

Informatie over dataverbruik op de factuur is niet altijd even duidelijk. Als u na het opraken van uw databundel geen losse databundel aanschaft, kunt u nog steeds mobiel internetten tegen buitenbundeltarief. Voor deze praktijktest hebben we bewust twee maanden achter elkaar € 10 buitenbundelkosten voor data gemaakt, maar op de factuur zien we nergens hoeveel data daarvoor is verbruikt.

Conclusie

Lebara heeft voor € 10 per maand een prima aanbieding: 5 GB data en onbeperkt bellen. Het bellen gaat prima en de internetverbinding is snel en stabiel, maar dat komt omdat Lebara het netwerk van KPN gebruikt. Minpunt is dat u niet echt onbeperkt kunt bellen: Lebara hanteert een Fair Use Policy van 3000 minuten per maand. Belt u meer, dan loopt u het risico dat Lebara de service (tijdelijk) stopzet. Na het verbruiken van de databundel kunt u via de website of app van Lebara losse databundels aanschaffen. Doet u dat niet, dan blijft de mobiele internetverbinding in stand tegen buitenbundeltarief totdat u € 10 hebt verbruikt. Hoeveel data u daarvoor krijgt, hebben we niet kunnen achterhalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.