Databundel

Bij een abonnement kun je een databundel afnemen. Bundels zijn bij alle telecomaanbieders verkrijgbaar in verschillende groottes. Tegenwoordig kunt u ook bundels afnemen met onbeperkt dataverkeer. Bij sommige telecomaanbieders is het zelfs mogelijk om de databundel geheel achterwege te laten.

Databundel met een bepaalde grootte

De grootte van een bundel drukken we aantal uit in MB, dat is de afkorting van megabyte. Hoe meer MB’s, hoe meer u kunt downloaden. De grootte van uw databundel is afhankelijk van uw verbruik.

Ben je door de bundel heen, dan zijn er drie mogelijkheden:

  • dataverkeer stopt, u kunt niet meer internetten
  • datasnelheid neemt af
  • dataverkeer voor een ander tarief

De snelheid voor breedbandinternet varieert per telecomaanbieder. Vaak is deze informatie van de aanbieder te vinden. Vaak is deze informatie een beetje verstopt op de site, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.

Soms heeft u ook nog de keuze uit een 3G- of 4G-netwerk. Het 4G-netwerk is moderner en sneller.

Data-only abonnementen

Het is tegenwoordig ook mogelijk om data-only abonnementen af te sluiten. Dat is een abonnement dat alleen bestaat uit een databundel. Het is overigens nog steeds mogelijk om met zo’n data-only abonnement te bellen en sms-berichten te versturen. Dan betaal u extra voor elke belminuut of verstuurd sms-bericht. Heeft een data-only abonnement en wordt u gebeld of ontvangt u een sms-bericht, dan kost dat u vanzelfsprekend helemaal niets.

Youfone biedt een data-only abonnement met een bundel van 10 GB aan. Ook Tele2 biedt data-only abonnement aan.