Simkaart

Een mobiele telefoon heeft een simkaart nodig om te kunnen bellen. SIM is de afkorting van Subscriber Identity Module.

Soorten simkaarten

Momenteel zijn de volgende drie type simkaarten het meest gangbaar: mini (standaard), micro en nano. Deze drie type simkaarten verschillen in grootte.

Als een nieuwe simkaart van uw telecomaanbieder ontvangt, krijgt u een plastic kaartje ter grootte van een bankpasje. In dit plastic kaartje zit de simkaart die u in de telefoon stopt. De drie typen simkaarten (mini, micro en nano) zitten in dit kaartje. Via de gestanste inkeping kunt u het juiste simkaartje er voorzichtig uit drukken. 

3-in-1-simkaart met mini-SIM, micro-SIM en nano-SIM

Heeft u een nano simkaart en een telefoon waarin waarin alleen een mini-simkaart past? Dan kunt u de nano simkaart met een simkaart adapter passend voor uw smartphone maken.

Heeft u een mini simkaart en moet deze in een toestel waarin een nano kaart past? Via een speciale tang kunt u dit kaartje kleiner maken. Deze tang kunt u online kopen, maar ook veel telefoonwinkels hebben deze tang beschikbaar. Het op maat knippen van de simkaart doen ze gratis of tegen een kleine vergoeding.

Nieuwe simkaart aanvragen

Het op maat knippen van een simkaart is over het algemeen af te raden. Het is beter om een nieuwe simkaart aan te vragen bij uw telecomaanbieder. Ze vragen meestal een bedrag van rond de € 15 voor een nieuwe simkaart.

Informatie over het aanvragen een nieuwe simkaart:

Pincode

Een simkaart is vrijwel altijd voorzien van een pincode. Om de met de smartphone te kunnen bellen, sms’en en internetten, moet u eerst de pincode ingeven. Het ingeven van de pincode hoeft slechts bij het aandoen van de smartphone. Als u de smartphone uitzet en daarna weer aanzet, zult u zien dat u dan de pincode moet ingeven. Die pincode kunt u zelf wijzigen. Ook is het mogelijk om de pincode van een simkaart te verwijderen.