SMS

SMS is de afkorting van Short Message Service. SMS-berichten kunt u bewaren op de telefoon. Ze kunnen worden opgeslagen op de simkaart of in het geheugen van de telefoon.

Met een ontvangen sms-bericht kunt u verschillende dingen doen:

  • Beantwoorden
  • Doorsturen
  • Bewaren
  • Wissen

Via het aanwezige adresboek op de smartphone is het mogelijk om met uw telefoon een sms-bericht naar meerdere mensen tegelijkertijd te versturen. U maakt dan gebruik van het aanwezige adresboek in uw telefoon.

Soms ontvangen consumenten ongewenste sms-berichten van bedrijven. Gelukkig kunt u die blokkeren. Ook is het mogelijk om een klacht over ongewenste sms-berichten bij uw telecomaanbieder in te dienen.

Onbeperkt sms-berichten versturen

Bij een aantal telecomaanbieders kunt u tegen betaling een onbeperkt aantal sms-berichten versturen. Dat kan handig en verstandig zijn als u per maand veel sms-berichten wilt versturen. 

In Nederland zijn een aantal telecomaanbeiders bij wie u voor een vast bedrag per maand een aantal onbeperkt sms-berichten kunt versturen.

T-Mobile

Met het tweejarig sim-only abonnement van T-Mobile kunt u voor € 10 per maand een onbeperkt aantal sms-berichten versturen en 120 minuten bellen. Wilt u onbeperkt bellen en onbeperkt aantal sms-berichten versturen, dan betaalt u daarvoor € 12,50 per maand.

Tele2

Met het tweejarig 4G Sim Only abonnement van Tele2 kunt u voor € 10 per maand een onbeperkt aantal sms-berichten vesturen, onbeperkt bellen en 1 GB data verbruiken.

Voor onbeperkt sms-berichten versturen en 100 minuten bellen bent u bij Simyo op basis van een eenjarig contract maandelijks € 7 kwijt.

Gecombineerde bel- en sms-bundel

Een aantal telecomaanbieders bieden een gecombineerde bel- en sms-bundel. Als voorbeeld nemen we de bundel 100 min/sms. Deze bundel bestaat uit 100 eenheden. Een eenheid staat voor een minuut of sms-bericht. Met de bundel 100 min/sms kunt u bijvoorbeeld 75 minuten bellen en 25 sms-berichten versturen. Natuurlijk kunt u ook 40 minuten bellen en 60 sms-berichten versturen. Zolang de totale som van de eenheden uitkomt op 100, is elke combinatie van sms-berichten en belminuten mogelijk. Voorbeelden van telecomaanbieders die gecombineerde bel- en sms-bundels aanbieden zijn Simyo en Ben.