Sim-Only Vergelijker

De sim-only vergelijker is een slimme zoekmachine waarmee u op basis van uw eigen voorkeuren (aantal belminuten, omvang databundel, looptijd contract) razendsnel het goedkoopste sim-only abonnement kunt vinden. Vanuit de sim-only vergelijker kunt u heel gemakkelijk doorklikken naar de bestelpagina van de telecomaanbieder om daar het abonnement af te sluiten. 

Hoe werkt de sim-only vergelijker?

Aan de linkerkant van de sim-only vergelijker vindt u drie secties: Serviceprovider, Verbruik en Abonnement. In elk van deze secties uw voorkeuren aangeven, waarna de sim-only vergelijker aan de rechterkant automatisch de vijf goedkoopste sim-only abonnementen toont. De goedkoopste aanbiedingen staan automatisch bovenaan. Wilt u meer zoekresultaten zien? Druk dan op de knop Toon volgende 5 resultaten.

Serviceprovider

In de sectie Serviceprovider van de sim-only vergelijker kunt u een voorkeur aangeven voor de Provider (sim-only aanbieder) en het Netwerk (telecomnetwerk).

Provider

In het uitrolmenu Provider van de sim-only vergelijker kunt u uw voorkeur voor een bepaalde telecomaanbieder aangeven. U kunt kiezen uit de volgende sim-only aanbieders: Ben, Budget Mobiel, hollandsnieuwe, KPN, Lebara, Simpel, T-Mobile, Tele2, Vodafone en Youfone. U kunt per selectie maximaal één telecomaanbieder kiezen. Wilt u de goedkoopste aanbiedingen van een andere aanbieder zien, dan maakt u opnieuw een keuze in het uitrolmenu. Geeft u geen voorkeur aan, dan laat de sim-only vergelijker automatisch van alle telecomaanbieders de goedkoopste sim-only aanbiedingen zien.

Netwerk

In het onderdeel Netwerk van de sim-only vergelijker kunt u een voorkeur voor een telecomnetwerk aangeven. In Nederland maken alle sim-only aanbieders gebruik van één van deze netwerken: KPN, Vodafone en T-Mobile. Kiest u voor de optie Alle dan verschijnen in de zoekresultaten de netwerken van alle aanbieders. Uit een onafhankelijk onderzoek van P3 uit 2019 bleek dat de Nederlandse mobiele netwerken tot de beste en snelste van de wereld behoren. Dus een voorkeur voor een bepaald telecomnetwerk is niet relevant als u op zoek bent naar het sim-only abonnement met de laagste prijs!

Verbruik

In de sectie Verbruik van de sim-only vergelijker kunt via schuifregelaars uw wensen aangeven:

  • Minimale internetbundel
  • Minimaal aantal minuten
  • Minimaal aantal sms’jes
  • Maximale abonnementsprijs

Bij uw huidige telecomprovider kunt u uw verbruik (MB’s, belminuten en sms-berichten) van de afgelopen maanden opvragen. Daarvoor moet u inloggen op een eigen pagina bij uw telecomaanbieder. Deze gegevens zijn ook te bekijken via de app van uw telecomaanbieder. Als u deze gegevens heeft opgevraagd, weet u wat u verbruik per maand. Deze aantallen maakt u kenbaar via de schuifregelaars. In een oogopslag weet u wat u op basis van uw huidige verbruik bij andere sim-only aanbieders betaalt.

Abonnement

In de sectie Abonnement van de sim-only vergelijker kunt u de volgende zaken naar wens instellen:

  • 4G voorkeur
  • Abonnementsduur
  • Abonnementssoort

Bij 4G voorkeur kunt u Ja of Nee aangeven. Aangezien alle sim-only aanbieders standaard 4G aanbieden, kunt u deze optie ongemoeid laten.

In de sim-only vergelijker kunt via de optie Abonnementsduur de gewenste looptijd van het contract aangeven. U heeft de keuze uit 1 maand (maandelijks opzegbaar), 12 maanden (1-jarig contract), 24 maanden (2-jarig contract) en Alle (geen voorkeur).

In de sim-only vergelijker heeft u bij Abonnementssoort heeft u twee opties: Nieuw en Verlengen. Kies voor Verlengen als u uw abonnement bij u huidige telecomaanbieder wilt verlengen. In de sectie Provider selecteert u in het uitrolmenu uw huidige telecomaanbieder.