Review: Simyo Sim Only met onbeperkt bellen en 15 GB data voor € 18 per maand

0
3875
Simyo Sim Only biedt onbeperkt bellen en 15 GB data voor € 18 per maand
Simyo Sim Only biedt onbeperkt bellen en 15 GB data voor € 18 per maand

Tot en met 31 maart 2021 heeft Simyo een interessante sim-only actie. De opstartkosten komen te vervallen en u krijgt korting op de databundel van 15 GB. Meer weten over deze aanbieding? Lees dan snel verder!

Simyo is waarschijnlijk een van de meest populaire sim-only aanbieders van Nederland. Volgens MarketResponse 2020 is Simyo het meest klantvriendelijkste telecombedrijf en de Consumentenbond riep de telecomaanbieder dit jaar voor de 21e keer uit tot beste mobiele provider.

Doe Je Ding deals

Op dit moment biedt Simyo tot en met 31 maart 2021 de kortingsactie Doe Je Ding Deals. Wat houdt deze actie in? In deze periode betaalt u bij het afsluiten van een sim-only abonnement geen aansluitkosten. Daarmee bespaart u eenmalig € 14,99. Daarnaast krijgt u € 2 korting op de databundel van 15 GB. Dat betekent dat u op basis van een 1-jarig contract voor onbeperkt bellen inclusief een databundel van 15 GB slechts € 18 per maand betaalt. De korting geldt ook voor een maandelijks opzegbaar sim-only abonnement, maar dan betaalt u € 20 voor onbeperkt bellen en 15 GB data.

Bestaande klanten profiteren ook

Huidige klanten van Simyo kunnen ook van de kortingsactie profiteren. Via Mijn Simyo kiezen ze dan voor de tijdelijk goedkoper geprijsde databundel van 15 GB. De rest van de contractduur profiteren ze dan van dit lagere maandtarief.

Bestelproces bij Simyo

Als onderdeel van deze review gaan we daadwerkelijk van deze aanbieding gebruik maken. Als we drukken op de knop Bestellen verschijnt een pagina waar we het sim-only abonnement geheel naar eigen wens kunnen samenstellen.

Tijdens het bestelproces kiezen voor een nieuw telefoonnummer en selecteren we de 3-in-1 simkaart. Het is tegenwoordig ook mogelijk om bij Simyo te kiezen voor eSIM, maar dan moet uw smartphone daarvoor wel geschikt zijn. Nummerbehoud is geheel gratis. Als u voor deze optie kiest, zal Simyo het telefoonnummer overnemen en het contract bij uw huidige telecomaanbieder opzeggen. Zo voorkomt een dubbele telefoonrekening.

Vanzelfsprekend vullen we onze naam en adresgegevens in. Om de bestelling af te ronden en de maandelijkse betaling te starten, moeten we € 0,01 betalen. Na betaling van dit bedrag verstuurt Simyo de 3-in-1 simkaart per post. Samen met een welkomstbrief vinden we deze 3-in-1 simkaart twee werkdagen later in onze brievenbus.

Vanaf het moment dat u de simkaart activeert, start het abonnement. De eerste maand betaalt u naar ratio. Als u bijvoorbeeld op de vijftiende dag van de maand het abonnement activeert, betaalt u maar de helft van de abonnementskosten. Gedurende de eerste maand krijgt u wel altijd de volledige bundels voor bellen, sms’en en data, ongeacht de dag in de maand waarop u het abonnement activeert. Op dit onderdeel maakt Simyo echt het verschil!

Bellen en sms’en bij Simyo

Bij Simyo kunt u kiezen tussen een jaarcontract of een maandelijks opzegbaar contract. Wilt u flexibiliteit en gemakkelijk kunnen switchen tussen sim-only providers? Kies dan voor het maandelijks opzegbare sim-only abonnement. Heeft u niet de behoefte om snel naar een andere sim-only aanbieder over te stappen en betaalt u graag het laagste tarief per maand? Dan kiest u voor het contract voor een looptijd van minimaal een jaar.

Simyo Sim Only: bellen en sms'en
Contractduur200 min/smsOnbeperkt bellen/sms
1 jaar€ 5€ 7
Maandelijks opzegbaar€ 6€ 8

Wat betreft de belbundels kunt u bij Simyo kiezen tussen twee varianten: 200 min/sms of onbeperkt bellen en sms’en. Kiest voor 200 min/sms, dan kunt u voor € 1 extra per maand onbeperkt sms-berichten versturen. Het prijsverschil tussen beide belbundels is erg klein: bij beide contractduren gaat het slechts om € 2 verschil per maand. Buiten de bundel betaalt u € 0,31 per minuut/sms. Als u zeven minuten buiten uw bundel belt, bent u € 2,17 kwijt. Ons advies is daarom om bij Simyo standaard te kiezen voor onbeperkt bellen/sms’en, want dan komt u nooit voor onaangename financiële verrassingen te staan.

Als u meer dan € 100 per 24 uur of € 250 per week buiten uw bundel verbruikt, blokkeert het systeem van Simyo (tijdelijk) uw aansluiting. Dit is om onverwacht hoge kosten te voorkomen.

Ook goed om te weten: bij Simyo ronden ze gesprekken per hele minuut naar boven af. Dat is natuurlijk alleen van toepassing bij de bundel met 200 min/sms. Heeft u een bundel met onbeperkt bellen en sms’en, dan is het afronden van gesprekken op hele minuten voor u niet relevant. U kunt toch onbeperkt bellen!

Beltegoed opvragen

Heeft u een bundel met 200 min/sms, dan is het goed om te weten dat Mijn Simyo het resterende tegoed met vertraging weergeeft. Heeft u zojuist met iemand gebeld en wilt u via Mijn Simyo de resterende belminuten weten, dan ziet u in het overzicht de resterende belminuten van een uur of langer daarvoor. Na het voeren van een telefoongesprek of versturen van een sms-bericht kan het in de praktijk wel een uur of langer duren voordat het actuele tegoed in Mijn Simyo is bijgewerkt. Bij het tegoed staat altijd een datum en tijd: dat is het resterende tegoed op dat moment. Dat is wel iets om in het achterhoofd te houden als u besluit om klant bij Simyo te worden.

Databundels bij Simyo

Simyo Sim Only: databundels
Contractduur1 GB3 GB6 GB10 GB15 GB
1 jaar€ 4€ 7€ 9€ 11€ 11
Maandelijks opzegbaar€ 5€ 8€ 10€ 12€ 12

Simyo rekent het dataverkeer af per kB (kilobyte).

Bent u niet helemaal zeker welke databundel voor u geschikt is? Uw huidige telecomaanbieder beschikt over gegevens over uw huidige dataverbruik. Deze gegevens kunt u inzien via de persoonlijke portal, de factuur of de mobiele app van uw huidige telecomaanbieder. Lukt het niet om deze gegevens te achterhalen? Dan kunt u altijd telefonisch of via e-mail contact met uw huidige aanbieder opnemen. Via de link Welke bundel past bij je? op de bestelpagina kunt u aan de hand van een aantal vragen gemakkelijk de grootte van uw databundel vaststellen.

Datategoed opvragen

Via Mijn Simyo kunt u uw dataverbruik in de gaten houden. Zo weet u hoeveel data u nog kunt verbruiken. Als u het datategoed voor de resterende maand wilt checken, is het overzicht mogelijk niet actueel. Als u direct na een internetsessie uw datategoed checkt, dan ziet u het datategoed van bijvoorbeeld een uur of langer daarvoor. Gelukkig staat er bij het resterende datategoed altijd een datum en tijd: op dat moment had u de beschikking over de getoonde hoeveelheid data. Het bijwerken van de hoeveelheid verbruikte MB’s in het dataoverzicht werkt bij Simyo helaas met een vertraging. In de praktijk kan wel een uur (of wellicht nog langer) duren voordat u de verbruikte MB’s van uw laatste internetsessie in het dataoverzicht zijn verwerkt. Dat is wel iets om serieus rekening mee te houden.

Heeft u binnen de lopende maand de internetbundel verbruikt, dan kunt u via Mijn Simyo voor € 5 een aanvullende databundel van 500 MB kopen. Deze bijgekochte MB’s zijn geldig tot het einde van de maand. Koopt u geen aanvullende databundel, dan rekent Simyo een bedrag van € 0,15 per MB buiten de bundel. De prijs per MB bij de aanvullende bundel van 500 MB is slechts € 0,01. Dat scheelt € 0,14 per MB!

Aanvullende databundel voor Simyo Sim Only
DatabundelPrijsPrijs per MB
500 MB€ 5,00€ 0,01

Dubbele bundels met KPN Vast Internet

Heeft u KPN Vast Internet? Dan verdubbelt Simyo zonder kosten uw bundels voor bellen en data. Tijdens het bestelproces zet u een vinkje bij KPN Vast Internet en de dubbele MB’s en belminuten staan automatisch het prijsoverzicht.

Simyo Sim Only: bellen en sms'en i.c.m. KPN Vast Internet
Contractduur400 min/smsOnbeperkt bellen/sms
1 jaar€ 5€ 7
Maandelijks opzegbaar€ 6€ 8

In combinatie met KPN Vast Internet krijgt u dubbel zoveel belminuten/sms-berichten voor hetzelfde geld. Kiest u voor een maandelijks opzegbaar contract, dan betaalt u € 6 voor 400 min/sms. Bij een jaarcontract bent u maandelijks € 5 kwijt voor 400 min/sms. Kiest u voor 400 min/sms, dan kunt u voor € 1 extra per maand onbeperkt sms-berichten versturen.

Simyo Sim Only: databundels i.c.m. KPN Vast Internet
Contractduur2 GB6 GB12 GB20 GB30 GB
1 jaar€ 4€ 7€ 9€ 11€ 11
Maandelijks opzegbaar€ 5€ 8€ 10€ 12€ 12

Als u thuis KPN Vast Internet heeft, dan is het buitengewoon aantrekkelijk om te kiezen voor een sim-only abonnement van Simyo. U krijgt namelijk een dubbele hoeveelheid data voor dezelfde prijs. Op basis van een jaarcontract betaalt u voor een databundel van 30 GB in dit geval slechts € 11 per maand. Kiest u voor een 1-jarig abonnement met onbeperkt bellen en 30 GB databundel, dan betaalt u een maandelijks bedrag van € 18. Dat is een hele scherpe deal.

Heeft u thuis vast internet van KPN en gebruikt u een andere mobiele telecomprovider, dan is het goed om te weten dat u met gratis nummerbehoud heel gemakkelijk naar Simyo kunt overstappen.

Bundels maandelijks aanpasbaar

Sterk punt van Simyo is dat u maandelijks zonder kosten uw bundels met belminuten, sms-berichten en data kunt aanpassen. Dat aanpassen doet u heel gemakkelijk via Mijn Simyo. Deze persoonlijke omgeving kunt u raadplegen via een speciale internetpagina of mobiele apps (Android en iOS).

Heeft u een bundel met onbeperkt bellen en sms’en bij Simyo, dan is het niet aan te bevelen om te downgraden naar 200 min/sms, gezien het hoge buitenbuitenbundeltarief van € 0,31 per belminuut/sms. Andersom is wel slim: voor € 2 extra maand kunt u onbeperkt bellen en sms’en en heeft u nooit meer hoge buitenbundelkosten!

Soms blijkt dat de gekozen databundel net iets te klein is, waardoor deze halverwege de maand op is. Dan kunt u de bundel wel aanvullen met een losse bundel van 500 MB, maar als u deze regelmatig overschrijdt, is het slimmer om een grotere databundel te kiezen. Dat is relatief goedkoper. Andersom kan natuurlijk ook: na verloop van tijd ontdekt u dat u ook met een kleinere databundel toe kunt. In dat geval kunt u dat zonder kosten gemakkelijk bij Simyo regelen. U verkleint eenvoudigweg via Mijn Simyo de grootte van uw databundel, waarmee u ook weer bespaart op uw maandelijkse abonnementskosten!

Internetsnelheden Simyo Sim Only

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar de internetsnelheden van Simyo Sim Only. In een periode van twee maanden hebben we 24 verschillende snelheidsmetingen in de provincie Noord-Holland uitgevoerd met de Motorola One in combinatie met de Speedtest Android-app van Ookla. Sim-only aanbieder Simyo is onderdeel van KPN en maakt daarom gebruik van het KPN-netwerk.

De theoretische maximale snelheden die Simyo op de website communiceert zijn respectievelijk 256 Mbit/sec (downloaden) en 150 Mbit/sec (uploaden).

Theoretische maximumsnelheden Simyo Sim Only
Simyo Sim OnlyDownloadenUploaden
Snelheid256 Mbit/sec150 Mbit/sec

Tijdens onze test konden we met een gemiddelde snelheid van 55,58 Mbit/sec downloaden. De gemiddelde uploadsnelheid bedroeg 28,52 Mbit/sec. In de prakijk blijken de snelheden van Simyo snel genoeg om internetvideo’s en internetpagina’s te bekijken. De verbinding is ook stabiel: in de testperiode hebben we geen enkele keer te maken gehad met een haperende of niet beschikbare 4G-verbinding.

Gemeten internetsnelheden Simyo Sim Only
Simyo Sim OnlyHoogste snelheidGemiddelde snelheid
Downloaden112 Mbit/sec55 Mbit/sec
Uploaden56 Mbit/sec28 Mbit/sec

Conclusie

Tijdens onze praktijktest is het abonnement goed bevallen. Simyo Sim-Only met onbeperkt bellen en 15 GB data voor € 18 per maand op basis van een 1-jarig contract is een goede keuze. Doordat Simyo het KPN-netwerk gebruikt, beschikt u over een snelle en stabiele internetverbinding. Door de onbeperkte belbundel zult u nooit buitenbundelkosten voor telefoneren maken. De databundel van 15 GB is voor de meeste consumenten groot genoeg om gedurende de gehele maand onbezorgd op de smartphone te internetten. Heeft u vast internet van KPN of Telfort, dan krijgt u voor dezelfde maandprijs van € 18 naast onbeperkt bellen ook een databundel van maar liefst 30 GB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.