Mini A8: kastje met simkaart waarmee u stiekem gesprekken kunt afluisteren

0
8041
Met de Mini A8 kunt u op afstand via uw smartphone stiekem gesprekken afluisteren
Met de Mini A8 kunt u op afstand via uw smartphone stiekem gesprekken afluisteren

Heeft u vermoedens dat iemand de boel in de maling neemt en denkt u met geluidsopnamen het bewijs hiervan te kunnen leveren? Dan kan het kleine kastje met simkaart dat luistert naar de naam Mini A8 u wellicht van dienst zijn.

Met de Mini A8 kunt u op afstand gesprekken afluisteren. In het kleine kastje met ingebouwde microfoon plaatst u een eigen simkaart zonder pincode. Zodra u met uw smartphone telefonisch contact maakt met de Mini A8 kunt u alles horen wat in een ruimte wordt gezegd. Het afluisterkastje heeft een ingebouwde accu en kan volgens de fabrikant twaalf dagen standby zijn.

Pincode simkaart verwijderen

Is uw simkaart voorzien van een pincode, dan moet u deze verwijderen, want anders werkt de Mini A8 niet. Als de simkaart in een telefoontoestel stopt, kunt u via het menu in de meeste gevallen gemakkelijk de pincode deactiveren. Als dit niet lukt, kunt u het beste naar een gespecialiseerde telefoonwinkel gaan en vragen of ze de pincode van de simkaart willen verwijdeeren. De winkelverkoper is mogelijk bereid om dat (tegen betaling of gratis) voor u te doen.

Let op! De Mini A8 ondersteunt de GSM-frequenties 850/900/1800/1900 MHz. Naar alle waarschijnlijk werkt de Mini A8 alleen met een simkaart van Vodafone of KPN. Dat komt omdat Vodafone en KPN het 2G-netwerk nog steeds ondersteunen.

De Mini A8 plaatst u in de ruimte waar u gesprekken wilt afluisteren. Wat is een goede plek om het kastje buiten het zicht te verstoppen? U kunt het kastje met dubbelzijdige plaksstrips onder een bureau bevestigen. Het is ook mogelijk om de Mini A8 bovenop een kast te plaatsen. Voordat u ermee aan de slag gaat, is het aan te bevelen eerst met uw eigen stem een aantal testopnamen in de ruimte te maken. Als het om gevoelige zaken gaat, is het wellicht verstandig om geen vingerafdrukken op de mini A8 of simkaart achter te laten.

Afgeluisterde gesprekken vastleggen

Mogelijk wilt u de afgeluisterde gesprekken vastleggen. Heeft u een iPhone, dan kunt u de gesprekken opnamen met de app TapeACall Pro, die helaas wel € 11,99 kost. U kunt ook de Olympus TP-8 gebruiken, een oordopje met ingebouwde microfoon die u kunt aansluiten op een memorecorder. Ook kunt u de Bluetooth GSM Gesprek Recorder gebruiken om via bluetooth telefoongesprekken op te nemen.

Functies van de Mini A8

De Mini A8 heeft een aantal interessante functies aan boord. In de handleiding van de Mini A8 kunt u lezen hoe u onderstaande functies kunt activeren.

Stiekem meeluisteren

Als u weet dat er op een bepaald moment een belangrijk gesprek wordt gevoerd in de ruimte waar de Mini A8 zich bevindt, belt u het nummer dat gekoppeld is aan het afluisterapparaatje. Na vijf seconden maakt de Mini A8 via de telefoonlijn onhoorbaar contact met uw smartphone. Vanaf dat moment kunt u meeluisteren wat personen in deze ruimte bespreken. De gesprekken die plaatsvinden binnen een straal van tien meter vanaf de Mini A8 zijn goed te verstaan.

Detectie gesprekken

Natuurlijk weet u niet altijd wanneer er gesprekken plaatsvinden in de ruimte waar de Mini A8 is verstopt. Gelukkig heeft de Mini A8 een ingebouwd detectiesysteem. Als binnen een straal van tien meter vanaf het kastje het geluid boven de 45 db uitkomt, belt de Mini A8 automatisch contact met een vooraf ingesteld telefoonnummer. Vanaf dat moment is het mogelijk om mee te luisteren met gesprekken in deze ruimte. Om deze functie te kunnen activeren, moet u wel eerst een SMS-bericht naar de Mini A8 sturen.

Locatiebepaling

Volgens de specificaties van de fabrikant heeft de Mini A8 een LBS-ontvanger aan boord om de geografische locatie te bepalen. LBS, de afkorting van Location-based service, is minder accuraat dan GPS. De LBS-ontvanger bepaalt de locatie van de mini A8 aan de hand van aanwezige gsm-masten. Deze manier van locatiebepaling is helaas niet erg accuraat. U kunt u een sms met de coördinaten van de gedecteerde locatie opvragen. De coördinaten kunt u invoeren op Google Earth om zo de gedetecteerde locatie vast te stellen. Of deze functie in Nederland ook echt werkt, hebben we niet kunnen vaststellen en we baseren ons op informatie van de fabrikant.

Alarmknop

Op de Mini A8 zit aan de zijkant een rode alarmknop. Op het moment dat daarop wordt gedrukt, belt de Mini A8 automatisch een vooraf ingesteld telefoonnummer. Vanaf dat moment kan de gebelde persoon horen wat er gebeurt in de ruimte waar de Mini A8 zich bevindt. Deze functie is vooral handig voor kwetsbare personen, zoals alleenstaande vrouwen en bejaarden.

Toestemming vragen

Volgens de wet mag u niet zonder toestemming gesprekken van derden opnemen. U moet vertellen dat u een geluidsopname wilt maken en toestemming vragen aan de personen van wie u het gesprek wilt opnemen. Als u zonder toestemming geluidsopnamen van personen maakt, kan dat mogelijk juridische consequenties hebben. Telecomtarieven.nl is op geen enkele wijze aansprakelijk voor juridische consquenties die voortvloeien uit het gebruik van de Mini A8. U gebruikt dit apparaat dus geheel op eigen risico.

Waar te koop?

De Mini A8 is te koop bij onder meer te koop bij AliExpress. Voor minder dan € 10 inclusief verzendkosten heeft u de Mini A8 in uw bezit. Voor dit bedrag kunt u zich geen buil vallen.

Alternatieven voor de Mini A8

Voor de meer serieuze afluisterapparatuur kunt u ook eens kijken op de website van Sitcon, die veel professonele afluisterapparatuur met ingebouwde simkaart verkoopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.