Onbeperkt bellen, internetten en sms’en: de goedkoopste sim-only aanbiedingen in juni 2021

Budget Mobiel heeft goedkoopste aanbieding en Tele2 biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding

0
9684
Wat zijn de beste sim-only aanbiedingen voor onbeperkt bellen en onbeperkt data?
Wat zijn de beste sim-only aanbiedingen voor onbeperkt bellen en onbeperkt data?

Sim-only abonnementen waarmee u voor een vast bedrag per maand onbeperkt kunt bellen, sms’en en internetten met uw smartphone zijn enorm populair. Op dit moment bieden Budget Mobiel, KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone deze onbeperkte abonnementen aan. Wat zijn de beste en goedkoopste unlimited sim-only abonnementen in de maand juni 2021?

Het voordeel van een sim-only abonnement met een onbeperkte bel-, sms- en databundel is dat u aan het einde van de maand geen extra bedragen hoeft te betalen voor hoge buitenbundeltarieven en/of aanvullende bel- of databundels die u halverwege de maand noodgedwongen heeft moeten aanschaffen.

De onbeperkte sim-only abonnementen verschillen onderling in maandbedragen en mogelijkheden. Telecomtarieven inventariseert voor u elke maand de laatste stand van zaken. In dit overzichtsartikel vermelden we de prijzen voor sim-only abonnementen met onbeperkt internetten, bellen en sms’en. Heeft u weinig tijd en geen zin om dit uitgebreide vergelijkende overzichtsartikel te lezen? Scroll dan gelijk via deze link naar de conclusie, waar u kunt lezen wat de goedkoopste en beste sim-only abonnementen met onbeperkt bellen, internetten en sms’en zijn.

Zeker in Nederland heeft u veel profijt van een sim-only abonnement met een onbeperkte databundel. De drie beschikbare netwerken van KPN, T-Mobile en Vodafone bieden een stabiele en snelle internetverbinding via 4G en 5G. De Nederlandse mobiele netwerken behoren tot de beste en snelste netwerken van de wereld. In de praktijk kunt u moeiteloos films in hd-kwaliteit op uw smartphone bekijken.

Op dit moment is een aantal telecomaanbieders aan het experimenteren met 5G en dat betekent dat u nu en straks nog sneller met uw smartphone kunt internetten. Momenteel is het 5G-netwerk nog niet veel sneller dan 4G en dat komt omdat de 3,5 GHz frequentieband nog niet beschikbaar is. In 2023 vind de veiling van de 3,5 GHz frequentieband plaats en pas dan ervaren consumenten 5G op volle snelheid. Bij KPN, T-Mobile en Vodafone kunt u al met een daarvoor geschikte smartphone onbeperkt internetten via 5G. Maar let op: de echte 5G-ervaring krijgt u pas later!

Sim-only aanbieders met onbeperkt data

In juni 2021 bieden de onderstaande vijf telecomaanbieders sim-only abonnementen waarmee u voor een vast bedrag onbeperkt kunt bellen, sms’en en internetten op uw smartphone.

Laagste sim-only tarieven onbeperkt internetten, bellen en sms'en in mei 2021
TelecomaanbiederDatabundelBelminutenLaagste maandbedrag
Budget MobielOnbeperktOnbeperkt€ 15
KPNOnbeperktOnbeperkt€ 25
Tele2OnbeperktOnbeperkt€ 25
T-MobileOnbeperktOnbeperkt€ 25
VodafoneOnbeperktOnbeperkt€ 30

Let op! Dit zijn de laagst mogelijke maandtarieven voor onbeperkt bellen, onbeperkt internetten en onbeperkt sms’en op basis van tweejarige abonnementen. Om voor deze laagste tarieven in aanmerking te komen, moet u daarnaast bij Budget Mobiel, KPN, T-Mobile en Vodafone meerdere abonnementen combineren. Als u dit niet doet, dan betaalt u iets hogere maandprijzen, waarover u in dit overzichtsartikel alles kunt lezen. Bij Tele2 betaalt u altijd € 25 per maand voor Unlimited Data: bij deze aanbieder hoeft u niet meerdere diensten af te nemen om dit maandbedrag te betalen.

Met uitzondering van Budget Mobiel bieden KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone deze onbeperkte abonnementen, in de volksmond unlimited abonnementen genoemd, ook in combinatie met een smartphone aan. De tarieven voor onbeperkt internetten, bellen en sms’en zijn bij deze abonnementen inclusief smartphone even hoog. De maandelijkse abonnementskosten zijn wel hoger omdat u gedurende de contractperiode maandelijks een extra aflossingsbedrag voor de nieuwe smartphone betaalt.

Steeds meer consumenten ontdekken de voordelen van een sim-only abonnement. Op uw telefoonrekening ontbreken namelijk de kosten voor afbetaling van de smartphone. dit betekent lagere maandlasten voor uw telefoonabonnement. Veel consumenten kiezen ook voor sim-only omdat hun huidige smartphone nog prima functioneert. Smartphones zijn tegenwoordig simlockvrij en dat betekent dat u er zonder problemen een simkaart van een andere telecomaanbieder in uw smartphone kunt stoppen. Als u overstapt naar een andere telecomaanbieder, kunt u bij het afsluiten van het abonnement via de optie nummerbehoud uw eigen telefoonnummer blijven gebruiken.

Budget Mobiel

Budget Mobiel heeft de laagste maandtarieven voor onbeperkt internetten, sms’en en internetten op de smartphone. Daar staat wel iets tegenover: in vergelijking met andere aanbieders zijn de internetsnelheden bij deze sim-only aanbieder een stuk lager. Bij Budget Mobiel bedraagt de maximale downloadsnelheid 5 Mbit/sec. De maximale uploadsnelheid is 1 Mbit/sec. Budget Mobiel maakt gebruikt het KPN-netwerk, dus u bent ervan verzekerd dat u een stabiele internetverbinding heeft.

Bij Budget Mobiel kunt u dagelijks 4 GB data achter elkaar verbruiken. Heeft u binnen een dag 4 GB verbruikt, dan kunt u gratis en onbeperkt via uw smartphone een aanvullende bundel van 1 GB aanvragen. Dit doet Budget Mobiel om excessief dataverbruik te voorkomen en de prijzen voor hun klanten betaalbaar te houden.

Met abonnement Budget Mobiel Onbeperkt kunt u maandelijks 14 GB verbruiken in andere EU-landen dan Nederland. Is deze 14 GB EU-bundel op, dan kunt u via de Budget Mobiel app (iOS en Android) of MijnBudget voor een bedrag van € 7,50 een databundel van 2 GB kopen. Deze aanvullende databundel van 2 GB is een week geldig. Met Budget Mobiel Onbeperkt krijgt u elke maand 100 minuten of sms’jes waarmee u naar 45 landen kunt bellen en/of sms’en. De lijst met deze 45 landen is op de website van Budget Mobiel te vinden.

Ongeacht de contractduur betaalt u bij Budget Mobiel Onbeperkt slechts € 20 per maand. U heeft de keuze uit drie looptijden: 2 jaar, 1 jaar en maandelijks opzegbaar. Kiest u voor een tweejarig abonnement, dan profiteert u van speciale actie waarbij u momenteel de eerste drie maanden € 5 korting ontvangt en tevens een JBL Clip 4 speaker in de kleur zwart ter waarde van € 59,99 cadeau krijgt. Bij een abonnement met een looptijd van 1 jaar krijgt u alleen de eerste drie maanden € 5 korting op de maandkosten.

Budget Mobiel Onbeperkt
Contractduur Bellen en sms'en DatabundelPrijs per maand
2 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 20,00
1 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 20,00
Maandelijks opzegbaarOnbeperktOnbeperkt€ 20,00

De eenmalige aansluitkosten voor Budget Mobiel Onbeperkt bedragen € 15.

Voordeeltarief met Budget Energie en/of Budget Alles-in-1

Budget Mobiel maakt onderdeel uit van Budget Thuis, bij wie u ook Budget Energie en Budget Alles-in-1 kunt afnemen. In combinatie met Budget Energie en/of Budget Alles-in-1 kost Budget Mobiel Onbeperkt ongeacht de looptijd van het contract nog maar € 15 per maand. Dat betekent een maandelijkse korting van € 5 per maand. De combikorting geldt voor maximaal vijf Budget Mobiel abonnementen in een huishouden. Neemt u Budget Energie, Budget Alles-in-1 en Budget Mobiel tegelijkertijd af, dan krijgt u daarnaast ook nog eens € 5 maandelijkse korting op de factuur van Budget Alles-in-1. De voorwaarden van de combikorting zijn te lezen op de website van Budget Mobiel.

Budget Mobiel Onbeperkt i.c.m. Budget Energie of Budget Alles-in-1
Contractduur Bellen en sms'en DatabundelPrijs per maand
2 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 15,00
1 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 15,00
Maandelijks opzegbaarOnbeperktOnbeperkt€ 15,00

De eenmalige aansluitkosten voor Budget Mobiel Onbeperkt bedragen € 15.

KPN

Met betrekking tot het contract voor KPN Unlimited Sim Only in combinatie met KPN Unlimited Data heeft u de keuze uit drie verschillende looptijden: 2 jaar, 1 jaar en maandelijks opzegbaar. Heeft u een KPN Unlimited Data abonnement, dan kunt u via de MijnKPN app (Android en iOS) per maand maximaal 25 GB data delen met huisgenoten die ook een mobiel abonnement van KPN hebben.

Met een KPN Unlimited Sim Only kunt u vanuit Nederland onbeperkt bellen naar andere EU-landen.

Bij het afsluiten van een KPN Unlimited Sim Only abonnement kunt u kiezen tussen een 3-in-1 simkaart of een E-sim. Kiest u voor E-sim, dan moet u smartphone hiervoor wel ondersteuning bieden. E-sim is een digitale simkaart en de opvolger van de traditionele plastic simkaart.

In Nederland heeft u een onbeperkte databundel, maar u moet wel rekening houden met de dagbundel van 5 GB. Heeft u binnen een dag 5 GB data verbruikt, dan kunt u via MijnKPN onbeperkt 1 GB toevoegen, zodat u onbeperkt kunt blijven internetten. Dit doet KPN om misbruik te voorkomen.

In andere EU-landen kunt u maandelijks 25 GB per maand verstoken. Heeft u deze maandelijkse EU-bundel van 25 GB verbruikt, dan verlaagt KPN de snelheid naar 64 Kb/s downloadsnelheid en 32 Kb/s uploadsnelheid, zodat u in het buitenland kunt blijven internetten. De maand erna krijgt u weer een nieuwe EU-bundel van 25 GB. Natuurlijk is het altijd mogelijk om een in buitenland een losse databundel aan te schaffen, waardoor u weer met volle snelheid mobiel kunt internetten.

KPN Unlimited Sim Only + Unlimited Data
ContractduurBellen en sms'enDataPrijs per maand
2 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 32,50
1 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 33,50
Maandelijks opzegbaarOnbeperktOnbeperkt€ 35,00

De eenmalige aansluitkosten bij KPN bedragen € 25.

Voordeeltarief met vast internet van KPN of XS4ALL

Heeft u een vaste internetaansluiting via KPN of XS4ALL, dan betaalt u voor KPN Unlimited Sim Only in combinatie met KPN Unlimited data slechts een bedrag van € 25 per maand op basis van een tweejarig contract. 

KPN Unlimited Sim Only + Unlimited Data i.c.m. internet van KPN of XS4ALL
ContractduurBellen en sms'enDataPrijs per maand
2 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 25,00
1 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 26,00
Maandelijks opzegbaarOnbeperktOnbeperkt€ 27,50

De eenmalige aansluitkosten bij KPN bedragen € 25.

Heeft u vast internet via KPN? Dan krijgt u ook € 5 Entertainmentkorting per maand als u een van de volgende entertainmentopties kiest: Spotify, ESPN Compleet, Film1 en Pluspakket.

Tele2

Bij Tele2 heeft u bij Unlimited Sim Only de keuze uit drie contracttermijnen: 2 jaar, 1 jaar en maandelijks opzegbaar. Dagelijks beschikt u over een dagbundel van 8 GB en na het bereiken van deze limiet kunt u onbeperkt een extra databundel, ook wel BundelBooster genoemd, van 2 GB aanvragen via de app (Android en iOS) van Tele2. Dit doet Tele2 om misbruik te voorkomen. Om in een dag 8 GB te verbruiken, zult u echt uw best doen en daarom zult u naar verwachting eigenlijk nooit een aanvullende bundel van 2 GB hoeven aanvragen.

Met Tele2 Unlimited Data kunt u 18 GB per maand in andere EU-landen dan Nederland gebruiken. Na het bereiken van deze limiet kunt u nog steeds internetten, maar geldt er wel een extra toeslag voor dataverbruik.

Tele2 Unlimited Bel/SMS + Unlimited GB met 4G

De theoretische maximumsnelheden bij Tele2 zijn 225 Mbit/sec (downloaden) en 75 Mbit/sec (uploaden).

Tele2 Unlimited Sim Only met 4G
ContractduurBellen en sms'en DatabundelPrijs per maand
2 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 25,00
1 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 26,00
Maandelijks opzegbaarOnbeperktOnbeperkt€ 27,00

De eenmalige aansluitkosten Tele2 Unlimited Sim Only bedragen € 20.

Tele2 Unlimited Bel/SMS + Unlimited GB met 5G

Voor € 2 per maand extra kunt u via het 5G-netwerk onbeperkt internetten en onbeperkt bellen. U moet dan wel beschikken over een smartphone die 5G ondersteunt. Tele2 gebruikt het 5G-netwerk van T-Mobile.

Tele2 Unlimited Sim Only met 5G
ContractduurBellen en sms'en DatabundelPrijs per maand
2 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 27,00
1 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 28,00
Maandelijks opzegbaarOnbeperktOnbeperkt€ 29,00

De eenmalige aansluitkosten Tele2 Unlimited Sim Only met 5G bedragen € 20.

T-Mobile

Met betrekking tot de sim-only abonnementen met onbeperkt bellen, internetten en sms’en heeft u bij T-Mobile de keuze uit twee abonnementen: Go Unlimited en Go Unlimited Plus. Bij deze contracten kunt u kiezen tussen de looptijden van 2 of 1 jaar.

Bij de onbeperkte abonnementen van T-Mobile start u met een dagbundel van 8 GB. Is deze datahoeveelheid binnen een dag bijna op? Dan ontvangt u een sms-bericht van T-Mobile, waarna u zonder kosten een aanvullende databundel van 2 GB kunt activeren. Zo voorkomt T-Mobile misbruik op het netwerk door overmatig dataverbruik. Bij normaal heeft u aan de dagbundel van 8 GB meer dan voldoende en zult u in de praktijk eigenlijk nooit een aanvullende databundel moeten activeren. 

Met beide abonnementen heeft u toegang tot het nieuwe 5G-netwerk van T-Mobile, op voorwaarde dat uw smartphone 5G ondersteunt. Is dat niet het geval, dan maakt u automatisch connectie met het 4G-netwerk, dat overigens ook hoge snelheden biedt. De praktische snelheden met het 4G- en 5G-netwerk van T-Mobile zijn: 80 Mbit/sec (downloaden) en 25 Mbit/sec (uploaden).

T-Mobile Go Unlimited

Met een T-Mobile Go Unlimited abonnement kunt u in Nederland onbeperkt bellen en onbeperkt internetten op uw smartphone. In andere EU-landen dan Nederland kunt u maandelijks 21 GB data verbruiken. Tevens kunt u maandelijks zonder kosten 120 minuten vanuit Nederland naar andere EU-landen bellen.

T-Mobile Go Unlimited
ContractduurBellen en sms'enDatabundelPrijs per maand
2 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 35,00
1 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 36,00

In juni 2021 rekent T-Mobile geen aansluitkosten. Normaliter bedragen deze aansluitkosten € 25.

T-Mobile Go Unlimited Plus

Met Go Unlimited Plus kunt u onbeperkt bellen, onbeperkt internetten en onbeperkt sms’en in Nederland. In andere EU-landen dan Nederland kunt u onbeperkt bellen, onbeperkt sms’en en maandelijks 22 GB data verbruiken. Tevens kunt u vanuit Nederland onbeperkt bellen en onbeperkt sms’en naar andere EU-landen.

Met een Go Unlimited Plus abonnement krijgt u ook Extra Veilig Online, waarmee T-Mobile bescherming tegen virussen biedt. T-Mobile controleert het netwerk en blokkeert automatisch onveilige websites en dito apps. Zo bent u er zeker van dat hackers geen vertrouwelijke informatie op uw smartphone te pakken krijgen.

T-Mobile Go Unlimited Plus
ContractduurBellen en sms'enDatabundelPrijs per maand
2 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 37,50
1 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 38,50

De eenmalige aansluitkosten voor T-Mobile Go Unlimited Plus bedragen € 25.

Klantvoordeel bij meerdere T-Mobile abonnementen

U ontvangt klantvoordeel als u twee of meer abonnementen van T-Mobile op hetzelfde adres heeft. De korting op een sim-only abonnement met onbeperkt bellen en onbeperkt data bedraagt maar liefst € 10 per maand. Het Unlimited abonnement kost dan nog maar € 25 per maand. Op jaarbasis bespaart u met deze korting maar liefst € 120.

T-Mobile Go Unlimited i.c.m. meerdere T-Mobile abonnementen
ContractduurBellen en sms'enDatabundelPrijs per maand
2 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 25,00
1 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 26,00

In juni 2021 rekent T-Mobile geen aansluitkosten. Normaliter bedragen deze aansluitkosten € 25.

T-Mobile Go Unlimited Plus i.c.m. meerdere T-Mobile abonnementen
ContractduurBellen en sms'enDatabundelPrijs per maand
2 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 27,50
1 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 28,50

In juni 2021 rekent T-Mobile geen aansluitkosten. Normaliter bedragen deze aansluitkosten € 25.

Vodafone

Het abonnement van Vodafone met onbeperkt bellen en onbeperkt internetten heet Red Unlimited. Bij het afsluiten van dit abonnement kunt u kiezen uit een contractduur van 2 of 1 jaar. Vanzelfsprekend zijn de maandkosten het laagst als u kiest voor een contractduur van 2 jaar.

Standaard krijgt u elke dag een databundel van 5 GB. Heeft u binnen een dag 5 GB verbruikt, dan voegt Vodafone automatisch 1 GB toe. Daarna kunt u steeds 1 GB extra activeren via My Vodafone.

Wat zijn de mogelijkheden van Red Unlimited van Vodafone? Binnen Nederland kunt u onbeperkt internetten op uw smartphone. In andere EU-landen dan Nederland kunt u maandelijks 25 GB data verbruiken. In een aantal landen buiten de EU, zoals Turkije, Zwitserland en Albanië, kunt u ook deze maandelijkse databundel van 25 GB gebruiken. Op de website van Vodafone staat een lijst met landen die binnen het EU-tarief vallen. Met Vodafone Red Unlimited belt onbeperkt in Nederland, binnen alle EU-landen én van Nederland naar telefoonnummers in de EU.

Via het GigaNet netwerk biedt Vodafone bij het Red Unlimited abonnement standaard toegang tot mobiel internet via 4G én 5G. Met een 5G-smartphone maakt u automatisch gebruik van het 5G-netwerk van Vodafone. In alle andere gevallen gebruikt u het 4G-netwerk van Vodafone. De theoretisch maximale snelheden van het 4G-netwerk bij Vodafone bedragen 100 Mbit/sec (downloaden) en 36,5 Mbit/sec (uploaden).

Vodafone Red Unlimited
ContractduurBellen en sms'enDataPrijs per maand
2 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 35
1 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 36

De eenmalige aansluitkosten bij Vodafone bedragen € 25.

Combinatievoordeel met Ziggo

Bent u klant bij Ziggo? Dan komt u in aanmerking voor extra korting voor het Vodafone Red Unlimited abonnement met onbeperkt en onbeperkt data. Tevens krijgt u gratis het Safe Online XL pakket en een extra tv-pakket naar keuze.

Vodafone Red Unlimited i.c.m. Ziggo
ContractduurBellen en sms'en DatabundelPrijs per maand
2 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 30
1 jaarOnbeperktOnbeperkt€ 31

De eenmalige aansluitkosten bij Vodafone bedragen € 25.

Conclusie

Wat zijn in juni 2021 de beste sim-only abonnementen met onbeperkt bellen en onbeperkt data? Wilt u de laagste bedrag per maand betalen, dan is Budget Mobiel Onbeperkt de beste keuze. Voor slechts € 20 per maand kunt u onbeperkt bellen en internetten. Combineert u Budget Mobiel Onbeperkt met Budget Energie of Budget Alles-in-1 dan betaalt u slechts € 15 per maand voor dit abonnement. Per huishouden kunnen maximaal vijf Budget Mobiel abonnementen van deze korting profiteren. De maximale snelheden bij Budget Mobiel zijn 5 Mbit/sec (downloaden) en 1 Mbit/sec (uploaden). Voor het bekijken van websites en posten op social media zijn deze snelheden goed genoeg.

Wilt u met maximale internetsnelheden onbeperkt internetten op uw smartphone? Dan hebben Tele2, T-Mobile, Vodafone en KPN een beter aanbod.

Tele2 heeft met het maandbedrag van € 25 de beste keuze. KPN en T-Mobile zijn een stuk duurder, maar als u slim combineert met andere abonnementen, kunt bij deze aanbieders tegen een goedkoper maandtarief onbeperkt bellen en internetten. In combinatie met vast internet van KPN of XS4ALL betaalt u bij op basis van een tweejarig contract slechts € 25 per maand voor KPN Unlimited Sim Only. In combinatie met meerdere T-Mobile abonnementen betaalt u voor T-Mobile Go Unlimited op basis van een tweejarig contract ook slechts € 25 per maand.

Vodafone vraagt het hoogste maandbedrag voor een sim-only abonnement met onbeperkt bellen en onbeperkt data. In combinatie met een Ziggo abonnement betaalt u in combinatie met een tweejarig abonnement een bedrag van € 30 per maand. Groot pluspunt van Vodafone: onbeperkt bellen in Nederland, onbeperkt bellen binnen de EU én onbeperkt bellen vanuit Nederland naar telefoonnummers in de EU.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.