Sim-only aanbieder Simpel timmert al meer dan 10 jaar aan weg

0
4870
Sim-only aanbieder Simpel timmert al meer dan 10 jaar aan weg
Sim-only aanbieder Simpel timmert al meer dan 10 jaar aan weg

Wie onlangs op een treinstation is geweest, zal het niet zijn ontgaan: telecomaanbieder Simpel adverteert weer stevig met abri’s op de perrons. Wat heeft sim-only aanbieder Simpel te bieden en hoe is het bedrijf ontstaan?

Het verhaal van Simpel leest als een spannend boek voor ondernemers. Jasper de Rooij start in 2007 met het aanbieden van sim-only abonnementen via de website Simpel. Vanwege het ontbreken van eigen distributienetwerk, verloopt de verkoop van abonnementen uitsluitend via de eigen website. Simpel maakt dan gebruik van het netwerk van KPN. Oprichter Jasper de Rooij zegt later in een interview met NRC Handelsblad dat Simpel in die tijd niet zo’n goed contract met KPN had afgesloten.

Overname T-Mobile

Eind 2010 neemt T-Mobile telecomaanbieder Simpel over. Vanaf dat moment wordt vanzelfsprekend ook gebruik gemaakt van het netwerk van T-Mobile. Simpel blijft na de overname door T-Mobile opereren onder eigen naam.

In augustus 2014 verbreekt oprichter Jasper de Rooij de banden met T-Mobile, waarna Belsimpel weer opereert als een onafhankelijke telecomaanbieder. Na de zakelijke loskoppeling blijft Simpel het netwerk van T-Mobile gebruiken.

De Hoge Dennen Capital

In de zomer van 2014 wordt investeringsmaatschappij De Hoge Dennen Capital aandeelhouder van Simpel. Volgens een bericht in het vakblad MarketingTribune verwerft De Hoge Dennen Capital een belang van ongeveer 30 procent in Simpel. Twee jaar later, in 2016, wordt De Hoge Hennen door oprichter Jasper de Rooij uitgekocht omdat hij de samenwerking niet naar wens vindt verlopen.

Parcom

In 2016 verwerft investeringsmaatschappij Parcom een minderheidsbelang dat ligt tussen de 30% en 40% in Simpel en volgens een artikel in De Telegraaf van 30 augustus 2016 bedraagt de waardering van Simpel op dat moment meer dan € 100 miljoen.

In een artikel op Computable is te lezen dat Simpel in 2016 meer dan 400.000 klanten heeft en dat zou overeen moeten komen met een marktaandeel van 2 procent. In het jaar 2015 zou Simpel al enkele tientallen miljoen euro’s omzet hebben behaald.

Financieel onafhankelijk

Na de participatie door Parcom is oprichter Jasper de Rooij na jaren hard buffelen en sappelen financieel onafhankelijk. Hij woont tegewoordig in een mooie villa, heeft meerdere auto’s waaronder een Porsche en staat zelfs in de Quote 500. Dit zakenblad noemt in dit verband een bedrag van € 75 miljoen maar dat is volgens Jasper van Rooij te laag ingeschat.

Refurbished iPhone 6

Tegenwoordig doet Simpel meer dan alleen het aanbieden van sim-only abonnement. Het is nu mogelijk om sim-only abonnement samen met een refurbished iPhone 6 af te sluiten. De iPhones worden geleverd door leapp, een aanbieder van refurbished iPhones, iPads, MacBooks en iMacs. De klant heeft de keuze om de iPhone in één keer te betalen of zonder rente af te lossen in termijnen.

Op het gebied van marketing laat Simpel tegenwoordig veel van zich horen. Naast uitgebreide abri-campagnes zijn op de televisie en YouTube opvallende commercials te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.