Budget Mobiel biedt onbeperkt bellen met onbeperkt data voor € 20 per maand

0
2756

Voor een bedrag van € 20 per maand kunt u bij Budget Mobiel onbeperkt bellen met onbeperkt internetten met uw smartphone. Voor een vergelijkbare aanbieding betaalt u bij KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone een veel hoger bedrag per maand. Wat heeft het sim-only abonnement Budget Mobiel Onbeperkt precies te bieden en wat zijn de verschillen met de aanbiedingen van concurrenten?

Onbeperkt bellen en onbeperkt data begint onder consumenten steeds populairder te worden. Dat is ook niet gek: voor een vast bedrag per maand onbeperkt internetten en onbeperkt bellen zonder aanvullende kosten voor buitenbundeltarieven. Vooral de buitenbundeltarieven kunnen, als u niet goed oplet bij uw verbruik, zorgen voor een onaangename bill shock aan het einde van de maand.

Op dit moment bieden KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone abonnementen voor onbeperkt bellen en onbeperkt data. Budget Mobiel, een relatief nieuwe telecomaanbieder, die is voortgekomen uit Robin Mobile, vraagt momenteel voor een sim-only abonnement met onbeperkt bellen en onbeperkt data de laagste prijs.

Onbeperkt bellen, sms’en en data bij Budget Mobiel

Voor onbeperkt bellen en onbeperkt data betaalt u bij Budget Mobiel slechts € 20 per maand. Het contract is maandelijks opzegbaar en dat geeft veel flexibiliteit. De eenmalige aansluitkosten voor het abonnement Budget Mobiel Onbeperkt bedragen € 15.

Bij het afsluiten van een Budget Mobiel Onbeperkt krijgt u tijdelijk een set draadloze oordopjes van Happy Plugs Air 1 Plus ter waarde van € 99 cadeau.

Budget Mobiel Onbeperkt
ContractduurBellen en sms'en DatabundelPrijs per maand
Maandelijks opzegbaarOnbeperktOnbeperkt€20

Combinatievoordeel met Budget Energie of Budget Alles-in-1

Budget Mobiel maakt onderdeel uit van Budget Thuis, bij wie u ook Budget Energie en Budget Alles-in-1 kunt afnemen. In combinatie met Budget Energie en/of Budget Alles-in-1 kost Budget Mobiel Onbeperkt nog maar € 15 per maand.

Budget Mobiel Onbeperkt i.c.m. Budget Energie of Budget Alles-in-1
ContractduurBellen en sms'en DatabundelPrijs per maand
Maandelijks opzegbaarOnbeperktOnbeperkt€15

Als u binnen uw huishouden meerdere Budget Mobiel abonnementen afneemt, krijgt elkabonnement € 5 korting. Voor het abonnement Budget Mobiel Onbeperkt betaalt u dan € 15 in plaats van € 20. Deze korting geldt voor maximaal vijf Budget Mobiel sim-only abonnementen binnen een huishouden.

Deze korting is vooral interessant voor gezinnen met opgroeiende kinderen die kampen met een smartphoneverslaving. Stel, u heeft twee kinderen, dan kunnen ze allebei voor in totaal € 30 per maand onbeperkt internetten en onbeperkt bellen. Nooit meer verrassende hoge rekeningen achteraf of klagende kinderen die halverwege de maand roepen dat hun databundel alweer op is.

Internetsnelheden Budget Mobiel

Budget Mobiel heeft de laagste maandtarieven voor onbeperkt bellen en onbeperkt data op uw smartphone. Daar staat wel iets tegenover: in vergelijking met andere aanbieders zijn de internetsnelheden een stuk lager.

Bij Budget Mobiel bedraagt de maximale downloadsnelheid 5 Mbit/sec. De maximale uploadsnelheid is 1 Mbit/sec. Let op: dit zijn theoretische maximale snelheden die u onder ideale omstandigheden haalt. In werkelijkheid zijn deze snelheid in de praktijk altijd wat lager. Budget Mobiel gebruikt het netwerk van KPN: dit betekent dat u altijd een stabiele internetverbinding heeft.

Internetsnelheden Budget Mobiel Onbeperkt
Naam abonnementDownloadsnelheidUploadsnelheid
Budget Mobiel Onbeperkt5 Mbit/sec1 Mbit/sec

Met deze snelheden kunt u prima nieuwspagina’s bekijken of berichten op social media posten. Voor het bekijken van films via mobiel internet is deze snelheid minder geschikt. Ook voor het videobellen is een uploadsnelheid van 1 Mbit/sec wat aan de magere kant. Het risico is aanwezig dat de persoon aan de andere kant van de lijn een iets minder scherp beeld van u ziet.

Budget Mobiel hanteert voor een sim-only abonnement met onbeperkt bellen en onbeperkt data een fair use policy. Dat betekent dat geen misbruik van de onbeperkte databundel mag maken. Als u op een dag 4 GB heeft verbruikt, stopt de verbinding, en kunt u zonder kosten een aanvullende bundel van 1 GB aanschaffen. Is deze aanvullende bundel weer op, dan schaft u een nieuwe aan. Dit doet Budget Mobiel om misbruik te voorkomen.

Onbeperkt data bij andere telecomaanbieders

Op basis van een tweejarig contract betaal u bij KPN voor onbeperkt bellen en onbeperkt data een bedrag van € 32 per maand. Heeft u een vaste internetaansluiting via KPN of XS4ALL, dan betaalt u een bedrag van € 25 per maand. De maximale downloadsnelheid bij 4G++ bedraagt 500 Mbit/sec. Op de website van KPN is geen informatie te vinden over de maximale uploadsnelheid. KPN spreekt wel over een gemiddelde uploadsnelheid van 35 Mbit/s bij 4G+ in Nederland.

Tele2

Bij Tele2 betaalt u slechts € 25 per maand voor onbeperkt bellen en onbeperkt data bij een tweejarig contract. De maximale snelheden voor respectievelijk down- en uploaden bedragen 225 Mbit/sec en 75 Mbit/sec.

T-Mobile

Bij T-Mobile betaalt u € 35 per maand voor onbeperkt bellen en onbeperkt data bij een contractperiode van twee jaar. Bij twee of meer abonnementen van T-Mobile op hetzelfde adres betaalt u slechts € 25 per maand. Voor dit bedrag kunt u maandelijks ook 21 GB data in andere EU-landen dan Nederland gebruiken en 120 minuten vanuit Nederland naar andere EU-landen bellen. Met een toestel dat geschikt is voor 4G+ kunt u internetten met maximale snelheden van 225 Mbit/sec (downloaden) en 65 Mbit/sec (uploaden).

Vodafone

Vodafone vraagt € 38 per maand voor onbeperkt bellen en onbeperkt data op basis van een tweejarig contract. Bent u klant bij Ziggo, dan bent u voor dit abonnement goedkoper uit en betaalt u voor dezelfde contractperiode € 33 per maand. Met 4G+ kunt u bij Vodafone met een maximale snelheden van respectievelijk 350 Mbit/sec en 100 Mbit/sec down- en uploaden.

Conclusie

Budget Mobiel heeft voor € 20 per maand een sim-only abonnement waarmee u onbeperkt kunt bellen en internetten. In combinatie met Budget Energie of Budget Alles-in-1 kost dit abonnement slechts € 15 per maand. Het abonnement is maandelijks opzegbaar en dat geeft flexibiliteit. De internetsnelheden zijn beperkt tot 5 Mbit/sec (downloaden) en 1 Mbit/sec (uploaden). Budget Mobiel gebruikt het netwerk van KPN en daarmee bent u verzekerd van een stabiele internetverbinding die overal in Nederland beschikbaar is.

Als u het abonnement Budget Mobiel Onbeperkt vergelijkt met de aanbiedingen van andere telecomaanbieders, dan heeft u drie interessante alternatieven met veel hogere internetsnelheden. Bij Tele2 kunt u voor € 25 per maand onbeperkt bellen en onbeperkt internetten. Heeft u vast internet via KPN of XS4ALL, dan kunt u bij KPN een mobiel abonnement met onbeperkt bellen en onbeperkt data voor € 25 per maand afnemen. Bij twee of meer abonnementen van T-Mobile op uw adres betaalt u ook € 25 per maand voor onbeperkt bellen en onbeperkt data op uw smartphone.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.