KPN, Vodafone en T-Mobile bouwen nieuw mobiel indoor netwerk in Rotterdam Ahoy

0
1085
KPN, Vodafone en T-Mobile bouwen nieuw mobiel indoor netwerk in Rotterdam Ahoy
KPN, Vodafone en T-Mobile bouwen nieuw mobiel indoor netwerk in Rotterdam Ahoy

De telecomaanbieders KPN, Vodafone en T-Mobile gaan in Rotterdam Ahoy een nieuw en toekomstvast mobiel indoor netwerk aanleggen voor een optimale mobiele gebruikerservaring voor de bezoekers van de evenementenaccommodatie.

Op vrijdag 12 juli 2019 werd tijdens het North Sea Jazz Festival in Ahoy de 15-jarige overeenkomst ondertekend en inmiddels zijn de voorbereidingen voor de aanleg van het uitgebreide antennenetwerk gestart. Eind dit jaar verwachten de providers dat het nieuwe netwerk klaar is.

Bijzondere objecten zoals Ahoy vragen om geavanceerde oplossingen om mobiele gebruikers een uitstekende ervaring te bieden voor mobiel bellen en internetten. Het ‘gewone’ mobiele signaal van buitenaf kan namelijk onvoldoende binnenkomen en heeft daarnaast niet de capaciteit om alle bezoekers te bedienen. Het nieuwe netwerk gaat zorgen voor een optimaal bereik in de Ahoy accommodatie dat naast de Ahoy Arena zes beurs- en evenementenhallen en een congres- en vergadercentrum kent. Het wordt gerealiseerd met behulp van circa 120 antennes die het mobiele signaal van alle operators doorgeven aan de 1,5 miljoen jaarlijkse bezoekers van Ahoy. Om al die antennes aan te sturen, wordt binnen de locatie meer dan 11 kilometer kabel aangelegd.

Goede mobiele dekking

“Wij zijn heel blij met het nieuwe mobiele netwerk dat KPN, Vodafone en T-Mobile samen gaan realiseren”, zegt Jolanda Jansen, CEO Rotterdam Ahoy. “Wij beschouwen Ahoy als hét podium voor positieve en unieke ervaringen. Een goede mobiele dekking is steeds belangrijker voor onze evenementen, zodat bezoekers hun ervaringen direct kunnen delen met vrienden en relaties. Denk aan het North Sea Jazz Festival, waar 27.000 bezoekers tegelijk binnen zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.