Onderzoek SEMrush: Apple iPhone is populairste mobiele telefoonmerk

0
705
Onderzoek SEMrush: Apple iPhone is populairste mobiele telefoonmerk
Onderzoek SEMrush: Apple iPhone is populairste mobiele telefoonmerk

Apple iPhone is het populairste mobiele telefoonmerk onder Nederlandse consumenten. Dit blijkt uit onderzoek van internationaal marketingplatform SEMrush. Het merk werd de afgelopen 12 maanden gemiddeld iets meer dan 108.000 keer gezocht op Google. De verrassende nummer twee positie is voor Huawei met maar liefst 165.000 zoekopdrachten in de maand mei. Op nummer drie staat het telefoonmerk Xiaomi.

Voor het onderzoek bekeek SEMrush elke maand het aantal zoekopdrachten op Google, een duidelijke indicatie voor de interesse voor een specifiek telefoonmerk of –model. Het gaat in het onderzoek om gerichte zoekacties naar zowel telefoonmerken als de belangrijkste telefoonmodellen per merk. Bij Samung kijkt SEMrush niet naar Samsung als zoekterm, maar stellen ze vast hoeveel keer bezoekers de zoektermen Galaxy of de diverse S-modellen op Google gebruiken.

De toegenomen interesse voor de Apple iPhone werd veroorzaakt door de aankondiging van drie nieuwe iPhones tijdens de Apple persconferentie in Cupertino (Californië) op 12 september van het afgelopen jaar. Ruim daarvoor al deden veel geruchten de ronde en veroorzaakte ook in de periode voor 12 september flink wat zoekopdrachten op Google. Afgelopen juni was dan ook eindelijk het langverwachte Apple Pay voor op de smartphone beschikbaar in Nederland.

Huawei op de tweede plek

Momenteel is Huawei na Apple het populairste telefoonmerk in Nederland. Sinds juli 2018 is er een duidelijke groei te zien, met een uitschieter in mei, die gelinkt kan worden aan de boycot die President Trump oplegde. Maar al lang voor deze boycot was het merk erg geliefd onder Nederlanders. Met een gemiddelde van 106.000 zoekopdrachten per maand in het afgelopen jaar staat het merk ver boven de nummer drie Xiaomi. De groei in zoekopdrachten naar het telefoonmerk Huawei was merkbaar door de aankondiging van de Huawei Mate 20-serie in september vorig jaar.

Samsung is al lange tijd niet meer het populairste mobiele telefoonmerk in Nederland. Het merk moet dan ook genoegen nemen met een zesde plek in de lijst. De verwachting is dat Samsung snel weer omhoog klimt in het aantal zoekopdrachten gezien de Koreaanse fabrikant begin juli heeft aangekondigd dat op 7 augustus Samsung Unpacked plaatsvindt in New York. Op het evenement wordt vrijwel zeker de nieuwe Galaxy Note gepresenteerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.