Tele2 biedt onbeperkt bellen, sms’en en internetten voor € 25 per maand

0
2738
Tele2 biedt onbeperkt bellen, sms’en en internetten voor € 25 per maand
Tele2 biedt onbeperkt bellen, sms’en en internetten voor € 25 per maand

Met de slogan Dit Wil Ik Weken voert Tele2 in augustus 2019 weer een stevige abricampagne op de treinstations en in de straten. Tele2 promoot momenteel een sim-only abonnement waarmee u voor € 25 per maand onbeperkt kunt bellen, sms’en en internetten. Wat kunt u precies voor dit lage maandtarief verwachten en wat zijn de voorwaarden van dit onbeperkte sim-only abonnement?

Consumenten verbruiken steeds meer data met hun mobiele telefoon. Dat is ook niet zo gek als u zich realiseert dat we de gehele dag online zijn en intensief diensten als Netflix, YouTube, Instagram en Facebook gebruiken. Dergelijke diensten vreten veel data en een deel van de consumenten is daardoor halverwege de maand al door hun databundel heen.

Afhankelijk van hun telecomaanbieder kunnen consumenten na het opraken van hun maandelijkse datahoeveelheid een extra databundel kopen of tegen buitenbundeltarief internetten. Veel consumenten hebben daar geen zin (meer) in en kiezen daarom steeds vaker voor een telefoonabonnement met een onbeperkte datahoeveelheid. Ze kunnen de gehele maand zonder zorgen onbeperkt het mobiele internet op hun smartphone gebruiken.

Ook wie veel belt, weet dat het vervelend is om de maandbundel met belminuten te overschrijden. Het buitenbundeltarief is namelijk een stuk hoger. We zien op dit moment een trend dat consumenten daarom ook steeds vaker een belbundel met een onbeperkte hoeveelheid belminuten nemen. Ze kunnen dan voor een vast bedrag per maand onbeperkt en zorgeloos bellen.

Tarieven Unlimited Data/Bel/SMS

Met het sim-only abonnement Unlimited Data/Bel/SMS van Tele2 kunt u onbeperkt bellen, onbeperkt internetten en onbeperkt sms-berichten versturen. Sluit u een tweejarig abonnement af, dan betaalt u daarvoor € 25 per maand. Ook is het mogelijk om dit abonnement voor een jaar af te sluiten en dan betaalt u € 26 per maand. Kiest u liever voor een maandelijks opzegbaar abonnement, dan kost u dat € 27 per maand.

Tarieven Tele2 voor Unlimited/Data/Bel/SMS
ContractduurOnbeperkt dataOnbeperkt min + smsMaandbedrag
2 jaar€ 20,00€ 5,00€ 25,00
1 jaar€ 21,00€ 5,00€ 26,00
Maandelijks opzegbaar€ 22,00€ 5,00€ 27,00

Bij het afsluiten van een Unlimited Data/Bel/SMS van Tele2 betaalt u € 20 aansluitkosten. Stapt u over van een andere telecomaanbieder naar Tele2, dan is het goed om te weten dat nummerbehoud gratis is.

Het is bij Tele2 niet mogelijk om een data-only abonnement met onbeperkt dataverkeer af te nemen. Kiest u voor een onbeperkte databundel, dan bent u ook verplicht om voor een maandelijks bedrag van € 5 een bundel met onbeperkt bellen en onbeperkt sms’en af te nemen. Overigens is het maandbedrag van € 5 te verwaarlozen als u zich realiseert dat u voor de ongelimiteerde bel- en sms-bundel omgerekend iets meer dan 16 eurocent per dag betaalt.

4G-netwerk

Tele2 beschikt over een eigen 4G-netwerk met een landelijke dekking van maar liefst 97%. Mocht u onverhoopt in een gebied komen, waar Tele2 geen 4G kan bieden, dan maakt u smartphone automatisch connnectie met het 3G-netwerk.

Wilt u klant worden bij Tele2, dan heeft u wel een smartphone nodig die overweg kan met het 4G-netwerk. Alle smartphones die u vandaag de dag in de winkel koopt, bieden ondersteuning voor 4G. Mocht uw toestel geen 4G ondersteunen, dan kunt u bij Tele2 ook een telefoonabonnement inclusief smartphone afsluiten. Het is natuurlijk ook mogelijk om een losse smartphone te kopen. Voor een bedrag rond de € 250 kunt u tegenwoordig al een goede smartphone van een A-merk kopen.

Internetsnelheden

Met het 4G-netwerk van Tele2 is een maximale downloadsnelheid van 225 Mbit/sec mogelijk. De maximale uploadsnelheid is 75 Mbit/sec. In de praktijk liggen deze internetsnelheden wat lager. U kunt uitgaan van een gemiddelde download- en uploadsnelhied van respectievelijk 40 Mbit/sec en 10 Mbit/sec. Deze internetsnelheden zijn snel genoeg voor een prettige internetervaring.

Voorwaarden onbeperkte databundel van Tele2

In advertenties en commercials moedigt Tele2 klanten aan om “het internet he-le-maal leeg te trekken”. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar toch moeten klanten van Tele2 met een onbeperkte databundel met een aantal voorwaarden rekening houden. Tele2 wil dat iedereen optimaal van hun 4G-netwerk gebruik kan maken en daarom hebben ze een aantal spelregels opgesteld.

Met uw smartphone kunt u per dag maximaal 5 GB data achter elkaar verbruiken. Als u op een bepaalde dag 4,5 GB data heeft verbruikt, ontvangt u van Tele2 via sms een waarschuwing dat u nog 500 MB over heeft. Heeft u op een bepaalde dag 5 GB data verbruikt, dan stopt automatisch uw mobiele internetverbinding via 4G.

Na het verbruiken van de 5 GB dagbundel kunt u via MijnTele2 en de MijnTele2 app zonder kosten de bundelbooster met een omvang 1 GB aanvragen. Ook is het mogelijk om de bundelbooster te ontvangen door een sms te sturen naar 1280 met de tekst NOG 1 GB. Met deze databundel van 1 GB heeft u de resterende dag weer toegang tot mobiel internet. Is deze bundelbooster ook weer op, dan kunt u een nieuwe databundel van 1 GB aanvragen. Dat kan overigens onbeperkt.

Heeft u op een dag 5 GB data verbruikt en onderneemt u geen actie, dan heeft u de rest van de dag geen internet via 4G meer, maar bij de start van de eerstvolgende dag (om 00.00) ontvangt u automatisch weer een nieuwe dagbundel van 5 GB. Natuurlijk kan uw smartphone ook altijd via wifi of tethering connectie met het internet maken als u tijdelijk geen 4G-verbinding heeft.

Verdere zaken waarmee u rekening moet houden:

  • Het is niet de bedoeling om de simkaart van het Unlimited Data/Bel/SMS abonnement van Tele2 in combinatie met een data-only apparaat, zoals een router of dongle, te gebruiken.
  • Het Unlimited Data/Bel/SMS abonnement van Tele2 is bedoeld voor consumenten die het individueel gebruiken.
  • Het Unlimited Data/Bel/SMS van Tele2 abonnement is niet bedoeld om ingezet te worden als hotspot om andere gebruikers toegang tot het internet te bieden.
  • Het Unlimited Data/Bel/SMS abonnement van Tele2 is niet bedoeld voor zakelijke klanten en/of zakelijke toepassingen.
  • Het is niet toegestaan om met het Unlimited Data/Bel/SMS abonnement andere klanten van Tele2 te hinderen door (extreem) grote bestanden te downloaden of 24 uur per dag content te streamen.

Tele2 heeft alle zaken rondom de Fair Use Policy in een pdf gezet.

Unlimited Data/Bel/SMS in het buitenland

Heeft u een Unlimited Data/Bel/SMS abonnement van Tele2, dan kunt u vanzelfsprekend ook internetten, sms’en en bellen in het buitenland. Natuurlijk moet wel de roamingfunctie op uw smartphone aanstaan om connectie te kunnen maken met een buitenlands mobiel netwerk als u over de grens bent.

U dient wel rekening te houden met een aantal voorwaarden rondom het gebruik van dit abonnement in het buitenland. Tele2 maakt in dit verband een onderscheid tussen gebruik van het Unlimited Data/Bel/SMS abonnement binnen en buiten de EU.

Unlimited Data/Bel/SMS van Tele2 binnen de EU

Met “binnen de EU” bedoelt Tele2 in dit verband alle EU-landen, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland.

Bellen en sms’en binnen de EU

Binnen de EU, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland kunt u met uw bundel onbeperkt bellen en sms’en met het Unlimited abonnement. Uitgezonderd zijn net als in Nederland de betaalde informatie- en servicenummers.

Stel, u bent bijvoorbeeld op vakantie in Spanje, een EU-land. Dan kunt u tijdens u verblijf in Spanje onbeperkt en zonder bijkomende kosten Spaanse nummers bellen (met uitzondering van betaalde informatie- en servicenummers). Tijdens uw vakantie in Spanje kunt u met deze bundel ook zonder kosten naar andere EU-landen, inclusief Nederland, bellen.

Dataverbruik binnen de EU

Binnen de EU, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland kunt u 12 GB per maand verbruiken. Heeft u deze databundel verbruikt, dan kunt u blijven internetten, maar u betaalt dan wel € 0,005 per MB. Omgerekend betaalt u dan voor 1000 MB een bedrag van € 5 en dat is acceptabel te noemen.

Unlimited Data/Bel/SMS van Tele2 buiten de EU

In landen buiten de EU, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland kunt u niet de bundels voor bellen, sms en data van uw Unlimited Data/Bel/SMS abonnement gebruiken. Afhankelijk van het land waar u verblijft, betaalt u een bepaald bedrag per belminuut, sms-bericht en MB. Tele2 heeft een overzichtelijke pagina waar u alle buitenlandse tarieven kunt vinden.

Bellen en sms’en buiten de EU

In landen buiten de EU, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland kunt u niet de bel- en sms-bundel van uw Unlimited Data/Bel/SMS abonnement gebruiken. U betaalt dan een bedrag per belminuut of sms-bericht. Deze tarieven zijn te lezen op de buitenlandpagina van Tele2.

Dataverbruik buiten de EU

In landen buiten de EU, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland kunt u niet de databundel van uw Unlimited Data/Bel/SMS abonnement gebruiken. U betaalt dan een bedrag per verbruikte MB. De tarieven voor een MB in de landen buiten de EU zijn te lezen op de buitenlandpagina op de site van Tele2.

Gelukkig heeft Tele2 ook een Verre Landen bundel, waarmee u vooraf een bepaalde hoeveelheid data koopt. Raakt deze databundel tijdens uw verblijf in het buitenland op, dan kunt u via de Tele2 app een nieuwe Verre Landen bundel kopen.

Voor de Verre Landen bundels kunt u kiezen uit vier verschillende databundels: Extra Small, Small, Medium en Large. De grootte van een databundel in de genoemde categorieën varieert per land. Zo is de databundel Large voor Suriname 700 MB groot, maar kiest u voor de databundel Large als u naar de Verenigde Staten reist, dan heeft u maar liefst 2000 MB data tot uw beschikking. Via online bundeladvies van Tele2 kunt u aan de hand van verblijfsduur en gebruikte toepassingen gemakkelijk de juiste omvang van uw Verre Landen bundel vaststellen. Mocht uw Verre Landen bundel in het buitenland opraken, dan kunt u via de Tele2 app een nieuwe datahoeveelheid bestellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.