Sony introduceert de compacte Xperia 5 met hoogwaardige specificaties

0
1191

Met de Xperia 5 brengt Sony een compact toestel met zeer hoogwaardige specificaties terug naar de Benelux. De belangrijkste technologieën van de populaire Xperia 1 zijn verwerkt in deze slanke en stijlvolle smartphone. Dit toestel heeft een 21:9 CinemaWide Display dat is verwerkt in een metalen behuizing.

Het Xperia 5 van de display biedt meer schermruimte en is ideaal voor wie twee apps tegelijk wil gebruiken. Gebruikers kunnen eenvoudig het scherm splitsen met Side Sense, de 21:9 multivenstertoepassing, of via stembediening. Het scherm is voorzien van Corning Gorilla Glass 6 aan de voor- en achterzijde. Tevens is de Xperia 5 IP65/IP68 -gecertificeerd voor waterdichtheid.

Drie camera’s, drie lenzen, voor veel creatieve mogelijkheden

De Xperia 5 is uitgerust met BIONZ X For Mobile en een drielenscamera met 12MP sensors. Tevens heeft dit toestel Optical SteadyShot beeldstabilisatie. Het toestel heeft een 16mm lens voor supergroothoekopnames, een 26mm lens en een 52mm portret- en telelens (35mm equiv.).

De eerder gelanceerde Xperia 1 was ‘s werelds eerste smartphone met Eye Autofocus. Ook dit compacte toestel is voorzien van deze innovatie. Met deze functie worden de ogen van objecten automatisch, zeer precies en betrouwbaar gevolgd. De gebruiker kan zich volledig concentreren op de productie in plaats van het scherpstellen van de lens.

De Xperia 5 gaat nog een stap verder en is geschikt voor continue burstopnames tot wel 10 fps AF/AE tracking (Auto Focus en Auto Exposure). Dit toestel heeft ook verbeterde AF/AE-berekeningen tot wel 30fps voor het haarscherp vastleggen van bewegende objecten.
Deze nieuwe smartphone is ook geschikt voor het fotograferen bij weinig licht dankzij de F1.6 lens, 1,4μm pixel pitch en Dual Photo Diode beeldsensor. Samen met de RAW ruisreductietechnologie levert dit mooie scherpe foto’s.

21:9 CinemaWide Display en Dolby Atmos Sound

De Xperia 5 brengt de 21:9 beeldverhouding naar een compact design. Dit CinemaWide 6,1 inch Full HD+ OLED scherm is uitgerust met de technologie van Sony BRAVIA Tv’s. Zo is de X1 For Mobile Engine geïntegreerd die HDR (High Dynamic Range) remasteringtechnologie gebruikt voor meer contrast, kleur en helderheid.

Dit toestel heeft tevens Creator mode “powered by CineAlta”. Dit is geïnspireerd op de Master Monitor kleurweergave voor kleurechtheid op een compact scherm. De Xperia 5 biedt 10-bit toongradaties voor natuurlijk ogende kleuren en diepere zwarttinten. Het display en beeldverwerker ondersteunt het brede kleurenpalet ITU-R BT.2020 en DCI-P3 met Illuminant D65.

In samenwerking met Sony Pictures Entertainment kan Dolby Atmos content afgespeeld worden op dit toestel. Deze technologie kan daadwerkelijk het effect van helikopters die boven het hoofd vliegen nabootsen. Ook is de Xperia 5 geschikt voor het afspelen van Hi-Res audio voor zowel bedrade als draadloze apparaten.

Ook gamen is leuker dan ooit dankzij de verbeterde Game Enhancer. De Game Enhancer-app is ontworpen om de spelervaring te verbeteren. Gamers vinden hier alle games op één plek en kunnen tijdens het gamen alle meldingen van buitenaf blokkeren. Met Game Enhancer kan de gamer tevens de prestaties opnemen en delen via sociale media. Deze app werkt voor onder meer Asphalt 9, Fortnite en Arena of Valour.

Overal en altijd de beste verbinding

De Xperia 5 is voorzien van ‘Smart Connectivity’ waardoor het toestel altijd met het beste netwerk contact maakt. Sony’s Deep Learning Engine (Neural Network Libraries) analyseert de wifisignalen en voorspelt verbindingsproblemen. Smart Connectivity schakelt automatisch over naar LTE wanneer er problemen met de wifiverbinding zijn.

De Xperia 5 is uitgerust met het Qualcomm Snapdragon 855 Mobile Platform met een X24 LTE Modem voor hoogwaardige prestaties en gigabit LTE-connectiviteit. De 4 x 4 MIMO technologie ondersteunt alle LTE-banden waardoor gebruikers ook in gebieden met een zwak signaal verbonden blijven. Dit toestel is voorzien van Smart Stamina, snel opladen via USB PD en een 3140mAh batterij voor een lange batterijduur.

Zeer geschikt voor foto- en filmproducties

De Xperia 5 is uitermate geschikt voor mobiele filmmakers. Het toestel is uitgerust met de Cinema Pro applicatie (powered by CineAlta) voor professionele video-editing. Met deze applicatie kunnen gebruikers onder meer de witbalans, handmatige focus en audio-opnameniveau aanpassen. Ook het bijsnijden en samenvoegen van videoclips is eenvoudig en de applicatie biedt de mogelijkheid om het eindresultaat direct te delen.

Een andere functie op dit toestel is ‘Photography Advice’. Deze geeft automatisch een melding aan de gebruiker bij vergissingen zoals een vinger voor de lens of iemand die zijn ogen dicht heeft. De Xperia 5 is tevens compatibel met de Sony Imaging Edge Mobile applicatie.

Beschikbaarheid

De Xperia 5 is uitgerust met Android 9 Pie en is verkrijgbaar in de kleuren blauw, zwart en grijs en vanaf volgende week te bestellen als pre-order en zal begin oktober uitgeleverd worden. Consumenten die de Xperia 5 bestellen ontvangen de bekroonde Sony WF-1000XM3 Wireless Noise Cancelling in-ear headphone ter waarde van €249,00. Deze actie loopt van 9 september tot en met 3 november 2019.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.