T-Mobile ondersteunt als eerste Nederlandse telecomprovider eSIM

eSIM maakt ‘dual sim’ functionaliteit voor iPhone gebruikers mogelijk

0
1214

Vanaf 21 augustus 2019 maakt T-Mobile eSIM beschikbaar voor haar klanten. eSIM staat voor ‘embedded sim’, een elektronisch ingebouwde simkaart die in steeds meer verschillende apparaten zoals smartphones en tablets wordt ingebouwd. eSIM maakt onder andere een ‘dual sim’ functionaliteit mogelijk, óók voor de iPhone.

Met de ‘dual sim’ maken klanten gebruik van verschillende abonnementen op één toestel, zonder te wisselen van simkaart. Dit maakt het eenvoudiger om één mobiele telefoon zowel zakelijk als privé te gebruiken. Deze ‘dual sim’ functionaliteit was tot voorkort alleen mogelijk op mobiele telefoons waarin twee losse simkaarten naast elkaar geplaatst worden. Apple brengt daar met eSIM in haar nieuwste iPhones verandering in en maakt het mogelijk om zonder extra losse simkaart toch op twee nummers tegelijkertijd bereikbaar te zijn. T-Mobile ondersteunt als eerste Nederlandse provider eSIM op de toestellen die daarvoor geschikt zijn: Apple iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max.

eSIM profiel

De traditionele simkaart is een aparte kaart die klanten van hun mobiele provider krijgen en in hun mobiele telefoon plaatsen om een abonnement te gebruiken. Die simkaart is door de jaren heen steeds kleiner geworden, maar is altijd een apart plastic kaartje gebleven. De nieuwe eSIM is ingebouwd in het apparaat zelf en de gegevensbestanden van de provider worden met een eSIM-profiel door het scannen van een QR code gedownload op de eSIM. Het eSIM profiel bevat specifieke SIM-gegevensbestanden met netwerkinformatie van de provider en maakt identificatie binnen het netwerk mogelijk. Dit maakt de traditionele simkaart overbodig.

Naar verwachting ondersteunt een groot deel van de toestellen die de komende jaren op de markt komen, zowel een traditionele simkaart als een eSIM. Leo Hensen, directeur marketing T-Mobile: “Ik ben er trots op dat T-Mobile als eerste Nederlandse provider de eSIM beschikbaar maakt. eSIM is de toekomst en zo bieden we onze klanten de mogelijkheid om nóg meer uit hun iPhone te halen, door onder meer een zakelijk en privé abonnement op één iPhone te gebruiken. Zo laten wij hen maximaal profiteren van de mogelijkheden van nu.”

Apple Watch Cellular

Op dit moment experimenteert T-Mobile met de Apple Watch Cellular. Een Apple Watch Cellular maakt zelfstandig gebruik van het mobiele netwerk mogelijk; een verbinding met een iPhone is niet langer noodzakelijk. Dit maakt het mogelijk om zonder iPhone de deur uit te gaan en toch telefonisch bereikbaar te zijn op de Apple Watch. T-Mobile zet met de introductie van eSIM een eerste stap in de technologische ondersteuning die noodzakelijk is voor de Apple Watch Cellular. Tisha van Lammeren, directeur consumentenmarkt T-Mobile: “Wij vinden het ontzettend belangrijk om blijvend te innoveren en limieten te doorbreken. Dat T-Mobile als eerste en enige Nederlandse provider eSIM introduceert en actief experimenteert met toepassingen daarvan, past precies binnen de koers die wij varen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.