T-Mobile behaalt downloadsnelheid van 850 Mbit/sec via 5G-verbinding

0
1152
T-Mobile behaalt via 5G-verbinding downloadsnelheid van 850 Mbit/sec met OPPO smartphone
T-Mobile behaalt via 5G-verbinding downloadsnelheid van 850 Mbit/sec met OPPO smartphone

In het T-Mobile 5G Field Lab is de eerste 5G-verbinding met een OPPO smartphone tot stand gebracht. In de test werden downloadsnelheden tot 850 Mbit/sec gehaald. Hiermee geeft T-Mobile het Nederlandse publiek een kijkje in de toekomstige mogelijkheden van 5G.

In het 5G Field Lab op het T-Mobile hoofdkantoor in Den Haag test de provider nieuwe mogelijkheden die 5G biedt. De provider heeft sinds februari dit jaar een experimenteervergunning voor de 3,5 GHz met 100 MHz om nieuwe functionaliteiten van 5G te testen in een live omgeving in het lab. Sinds de opening van het 5G Field Lab worden verschillende 5G-tests op telefoontoestellen uitgevoerd.

OPPO Reno 5G

De eerste tests op de OPPO Reno 5G bereikte al downloadsnelheden tot 850 Mbit/sec. De maximale snelheid die tot nu toe op het 4G-netwerk werd gehaald, ligt rond de 400 Mbit/sec. Deze kwam alleen tot stand door verschillende 4G-signalen te bundelen. Op dit moment zijn de 5G snelheden en latency nog beperkt door testlimieten, deze zullen in de toekomst nog verder verbeteren.

Kim Larsen, CTIO T-Mobile Nederland: “We zijn er trots op dat we als eerste een 5G verbinding op een live netwerk op een OPPO toestel tot stand hebben gebracht. T-Mobile is altijd op zoek naar de nieuwste, snelste en meest innovatieve toestellen voor haar klanten. OPPO is één van de grootste smartphone fabrikanten in de wereld en behoort tot de koplopers op het gebied van 5G. Door in ons 5G Field Lab met verschillende functionaliteiten van 5G technologie te experimenteren, kan de consument alvast proeven van de 5G mogelijkheden van de toekomst.”

Eerste 5G-test in Nederland

OPPO is sinds 2015 nauw betrokken bij de ontwikkeling van 5G en heeft sindsdien duurzaam geïnvesteerd in design en technologie om een aantrekkelijke 5G-proof smartphone te ontwikkelen. Als onderdeel van het OPPO 5G Landing Project heeft OPPO eerder dit jaar de Reno 5G geïntroduceerd als eerste commercieel verkrijgbare 5G-telefoon in Europa. De Reno 5G draait op een Snapdragon 855-processor, heeft 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslagruimte.

Harrison Chen, CEO OPPO Nederland: “Wij zijn dankbaar om deze belangrijke stap te kunnen zetten met T-Mobile, en we zijn trots op het succesvolle resultaat van deze eerste 5G-test in Nederland. De OPPO Reno 5G is ontwikkeld om connectiviteit naar een nieuw niveau te tillen en wij kijken ernaar uit om de ontwikkelingen met betrekking tot het 5G tijdperk in Nederland samen met onze partners verder vorm te geven.”

Klaar voor 5G in 2020

Op dit moment is het testen van 5G-toepassingen alleen mogelijk op een aantal 5G onderzoekslocaties. De tests geven een voorproefje van wat er mogelijk wordt na de landelijke uitrol van 5G in 2020. Begin volgend jaar wordt de eerste 5G frequentie, de 700 MHz, geveild. Gevolgd door de verdere uitbreiding van de capaciteit van het 5G netwerk na de veiling van de 3,5 GHz frequentie, naar verwachting in 2022/2023.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.