T-Mobile biedt nu landelijke 5G-dekking

0
1259
T-Mobile biedt nu landelijk 5G-dekking
T-Mobile biedt nu landelijk 5G-dekking

T-Mobile biedt vanaf vandaag landelijke 5G-dekking. Dit betekent dat 90% van de inwoners van Nederland woont in het 5G-dekkingsgebied van T-Mobile. In recordtijd is de benodigde capaciteit gebouwd. Hierbij is gebruik gemaakt van de frequenties die in juli 2020 tijdens de multibandveiling zijn verkregen. T-Mobile komt hiermee de bij de fusie met Tele2 gedane belofte na om 5G landelijk te introduceren voor het einde van 2020.

Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland: “Voor de veiling hebben we alle benodigde voorbereidingen getroffen om snel te kunnen starten. Direct daarna hebben we alles op alles gezet om onze belofte na te komen. Ik ben enorm trots dat dat is gelukt. We bieden zelfs eerder landelijke dekking dan vooraf verwacht; dat is vooral fijn voor onze klanten. Het is fantastisch om te zien hoeveel consumenten nu al 5G gebruiken en nieuwsgierig zijn naar de nieuwe mogelijkheden.”

Meest gebruikt

Het mobiele netwerk van T-Mobile is vier jaar achtereen getest als het beste netwerk van Nederland. Na de introductie van het Unlimited abonnement in 2017 – waarmee de mobiele telecommarkt werd opengebroken – is het ook het meest gebruikte mobiele netwerk van Nederland geworden. Meer dan 50% van al het dataverkeer gaat via het best geteste netwerk van T-Mobile. Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in stabiliteit, kwaliteit en snelheid van dit netwerk, dat nu dus ook voor 5G landelijke dekking biedt. Dit netwerk staat als een huis, wordt gewaardeerd door klanten en is berekend op verdere groei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.