T-Mobile klanten bellen vanaf deze zomer ook via 4G en wifi

0
1069
T-Mobile klanten bellen vanaf deze zomer ook via 4G en wifi
T-Mobile klanten bellen vanaf deze zomer ook via 4G en wifi

Voor T-Mobile klanten die een Go-abonnement na 29 januari 2019 hebben afgesloten, is het nu mogelijk te bellen via 4G. Dit geldt voor zowel particuliere klanten als ondernemers.

Verwacht wordt dat in de nazomer ook bellen via wifi beschikbaar wordt voor particuliere T-Mobile klanten. Voor zakelijke abonnementen wordt bellen via 4G en wifi later in dit kwartaal tegelijkertijd geactiveerd. Bellen via 4G leidt tot geluid in HD, een snellere gespreksverbinding en de mogelijkheid om het 4G netwerk ook tijdens het bellen te gebruiken.

VoLTE (Voice-over-LTE)

Bellen via 4G, ook VoLTE (Voice-over-LTE) genoemd, en bellen via wifi gelden als nieuwe standaard in de telecomwereld. Mensen willen overal bereikbaar zijn en kunnen bellen, toch kan het nog steeds voor komen dat je op je werk of thuis minder goed telefonisch bereikbaar bent. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met factoren zoals moderne constructie- en isolatiematerialen die het netwerksignaal dempen. In die gevallen biedt bellen via 4G of wifi een oplossing.

Tisha van Lammeren, Directeur Consumentenmarkt: “Met de introductie van bellen via 4G en wifi spelen we in op de behoefte van onze klanten om overal te kunnen bellen. Recent werd ons mobiele netwerk in de P3 Connect Mobile Benchmark 2019 voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot beste van Nederland. Ondanks dit beste mobiele netwerk, kan het voor komen dat sommige van onze klanten niet tevreden zijn met bellen. We zitten nooit stil en ook voor die klanten blijven we innoveren en bieden we nu ook bellen over ons 4G netwerk en zelfs bellen via een willekeurig wifi-netwerk. Daar betalen zij niets extra’s voor, zij bellen gewoon uit hun bundel. De klant staat voorop.”

Voordelen van bellen via 4G

De voordelen van bellen via 4G op het netwerk van T-Mobile zijn vooral merkbaar in de verbeterde bereikbaarheid, de HD geluidskwaliteit en de snellere gespreksverbinding. Met de komst van bellen via 4G kun je gelijktijdig bellen en internetten via supersnel 4G. Door de nog stabielere verbinding is de kans dat een gesprek onverwachts wordt verbroken aanzienlijk verminderd.

Bellen via wifi

Ook wanneer er geen of een beperkt 2G-, 3G- of 4G-netwerk beschikbaar is, biedt T-Mobile haar klanten een alternatief. Met wifi-bellen wordt gebruik gemaakt van een beschikbaar wifi-netwerk in de buurt om verbinding te maken met het T-Mobile netwerk en dit zorgt zo voor een betere bereikbaarheid, ook binnen goed geïsoleerde huizen en kantoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.