Tele2 wijzigt prijzen en voorwaarden van sim-only 4G abonnementen

0
1617

Met ingang van 25 april 2018 wijzigt Tele2 het aanbod van de sim-only abonnementsvormen. De telecomaanbieder introduceert een nieuwe databundel van 20 GB, een contractduur van 12 maanden en een 0 minuten abonnement. De maandelijkse prijs voor de bundel met onbeperkt dataverkeer gaat iets omhoog.

Uit analyse van het klantgedrag blijkt dat de 1,24 miljoen mobiele klanten van Tele2 minder bellen en sms’en. Als ze dan toch via hun smartphone spreken en berichten versturen, dan doen ze dat via apps zoals FaceTime, WhatsApp en iMessage. Het gebruik van deze apps zorgt ervoor dat traditionele telefoonnetwerken niet worden gebruikt en dus verbruiken ze geen belminuten. Wel zorgt het gebruik van deze apps ervoor dat ze data uit hun maandelijkse databundel verbruiken. Deze veranderingen in mobiel gedrag bij consumenten heeft Tele2 ertoe aangezet nieuwe abonnementsvormen te introduceren. Binnen het huidige sim-only aanbod van Tele2 maken de klanten een combinatie van een databundel met een Bel/SMS-bundel.

Nieuwe contractduur van 1 jaar

Voorheen bood Tele2 bij de sim-only abonnementen alleen tweejaarlijkse en maandelijks opzegbare abonnementen aan. Met ingang van 25 april 2018 is het nu bij Tele2 ook mogelijk om een sim-only abonnement met een contractduur van 1 jaar af te sluiten.

Wilt u een jaarlijks opzegbaar sim-only contract bij Tele2, dan betaalt u daarvoor € 1 per maand extra bovenop de prijzen die gelden voor een tweejarig contract. Op jaarbasis is dat € 12 extra in vergelijking met een tweejarig sim-only abonnement.

Nieuwe databundel van 20 GB

Tele2 introduceert een nieuwe databundel van 20 GB. Deze datahoeveelheid is bedoeld voor mensen voor wie 10 GB data te weinig is en de databundel met onbeperkt dataverkeer te duur vinden.

Tarieven databundel 20 GB
Databundel2 jaar1 jaarMaandelijks opzegbaar
20 GB€ 19€ 20€ 21

De databundel van 20 GB gaat bij een tweejarig contract € 19 per maand kosten. Bij een contractduur van 1 jaar betaalt u voor een databundel van 20 GB een bedrag van € 20 per maand. Kiest u voor een maandelijks opzegbaar sim-only abonnement, dan betaalt u bij Tele2 voor een databundel van 20 GB een maandelijks bedrag van € 21.

Vijf verschillende databundels

Met ingang van 25 april 2018 biedt Tele2 dus vijf verschillende databundels bij de 4G sim-only abonnementen: 2 GB, 5 GB, 10 GB, 20 GB en bundel met onbeperkt dataverkeer.

Databundels Tele2 vanaf 25 april 2018
Databundel2 jaar1 jaarMaandelijks opzegbaar
2 GB€ 9€ 10€ 11
5 GB€ 12€ 13€ 14
10 GB€ 15€ 16€ 17
20 GB€ 19€ 20€ 21
Onbeperkt data€ 23€ 24€ 25

0 minuten abonnement

Ook lanceert Tele2 een 0 minuten abonnement: gebeld worden is gratis maar als u zelf iemand belt, betaalt u daarvoor € 0,25 per minuut. Dit tarief geldt ook voor een sms-bericht. Een sms-bericht ontvangen is vanzelfsprekend gratis, maar het versturen van een sms-bericht kost u € 0,25.

Het 0 minuten abonnement kunt u afnemen in combinatie met een databundels van 2 GB, 5 GB, 10 GB of 20 GB. Het 0 minuten contract is niet mogelijk in combinatie met het de bundel voor onbeperkt dataverkeer.

Bij de bundel voor onbeperkt dataverkeer bent u bij Tele2 verplicht om daar een Bel/SMS-bundel bij af te nemen. Dat kunt u kiezen voor de Bel/SMS-bundel met 100 belminuten/sms-berichten of de onbeperkte Bel/SMS-bundel.

Onbeperkt bellen, sms’en en internetten bij Tele2

Wilt u via sim-only bij Tele2 onbeperkt bellen, sms’en en internetten? Dat kost bij Tele2 nu € 28 per maand op basis van een tweejarig contract. Dat bedrag is als volgt opgebouwd: € 23 (onbeperkt data) plus € 5 (onbeperkt bellen en sms’en).

Wilt u onbeperkt bellen, sms’en en internetten op basis van een jaarlijks en maandelijks opzegbaar contract? Dan betaalt u respectievelijk € 29 en € 30 per maand.

Onbeperkt bellen, sms'en en internetten via sim-only
Sim-only abonnementen Tele22 jaar1 jaarMaandelijks opzegbaar
Onbeperkt bellen, sms'en en internetten€ 28€ 29€ 30

Wie is goedkoper: Tele2 of T-Mobile?

Bij T-Mobile betaalt u een maandelijks bedrag van € 35 voor onbeperkt bellen, sms’en en internetten op basis van een tweejarig contract. Bij Tele2 betaalt u daarvoor op basis van een tweejarig contract een maandelijks bedrag € 28 en deze telecomaanbieder is hiermee dus € 7 goedkoper dan T-Mobile. Op jaarbasis is dat € 84.

Maar als het gaat om onbeperkt bellen, sms’en en internetten is Tele2 niet altijd goedkoper. T-Mobile heeft interessante kortingsregelingen waardoor de maandelijkse prijs voor onbeperkt bellen, sms’en en internetten nog verder omlaag kan.

Unlimited Voordeel van T-Mobile

Dat kortingsprogramma van T-Mobile heet Unlimited Voordeel en dat geldt als er meerdere Unlimited abonnementen (= onbeperkt bellen, sms’en internetten) op hetzelfde adres staan geregistreerd. Bij twee Unlimited abonnementen krijgt u € 6,50 korting per abonnement. Bij drie Unlimited abonnementen krijgt u € 10 korting per abonnement. Zijn er vier tot zes Unlimited abonnementen op hetzelfde adres geregistreerd, dan geldt een korting van € 12,50.

Als er dus drie Unlimited abonnementen van T-Mobile op uw adres staan geregistreerd, bent u betaalt u dus € 25 per persoon per abonnement waarmee u onbeperkt kunt bellen, internetten en sms’en. Dat is dus € 3 goedkoper dan hetzelfde abonnement bij Tele2. Op jaarbasis bespaart u dan € 36 per abonnement.

Staan er vier tot maximaal zes Unlimited abonnementen op uw adres geregistreerd, dan krijg u per maand € 12,50 korting per abonnement. De prijs voor een Unlimited abonnement bedraagt dan € 22,50. Dat is € 5,50 goedkoper in vergelijking met Tele2. Op jaarbasis bespaart u € 66 op jaarbasis.

Mobiel Voordeel

Het is mogelijk dat er geen meerdere Unlimited abonnementen van T-Mobile op uw adres staan geregistreerd. Maar u heeft wel twee of meer andere T-Mobile abonnementen op uw adres geregistreerd staan. Dan kunt u in aanmerking komen Mobiel Voordeel, waarbij u per maand € 2,50 korting op uw maandelijkse abonnementskosten krijgt.

Aansluitkosten

De aansluitkosten bij Tele2 bedragen € 15 per abonnement. Het uw nummer overzetten naar Tele2 is gratis. Een simkaart ontvangt enkele dagen na afsluiten contract via de post.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.