FixjeiPhone voldoet aan kwaliteitseisen en ontvangt Keurmerk Refurbished

0
1024
FixjeiPhone voldoet aan kwaliteitseisen en ontvangt Keurmerk Refurbished
FixjeiPhone voldoet aan kwaliteitseisen en ontvangt Keurmerk Refurbished

Nederlandse marktleider in do-it-yourself smartphonereparatie FixjeiPhone voldoet aan strenge kwaliteitseisen van Techniek Nederland en ontvangt het Keurmerk Refurbished. Vanaf 1 juni 2020 mag FixjeiPhone refurbished iPhones met dit keurmerk verkopen.

De vraag naar refurbished producten neemt enorm toe, maar liefst 50 procent van de Nederlanders overweegt een refurbished iPhone. Volgens de Refurbished Barometer 2020 van iPhoned, is de lagere prijs van refurbished hardware voor veel consumenten één van de belangrijkste redenen om voor een refurbished toestel te kiezen. Maar ook het milieubewuste imago dat een refurbished toestel heeft, is voor veel mensenm een erg belangrijk aankoopmotief.

Financieel solide

Naast de toename in populariteit verschijnen er steeds meer aanbieders van refurbished producten. Met als gevolg dat niet iedere leverancier dezelfde voorwaarden hanteert en een toestel onder dezelfde kwaliteitseisen levert. Dit heeft geleid tot een groot grijs gebied. Om de consument te helpen heeft Techniek Nederland in 2019 het Keurmerk Refurbished gelanceerd. Het keurmerk moet voorkomen dat de consument een kat in de zak koopt.

Twee jaar garantie na reparatie en controle op meer dan 50 punten zijn twee van de vele eisen waaraan een refurbished iPhone moet voldoen om met het Keurmerk Refurbished verkocht te mogen worden. FixjeiPhone voldoet aan alle strenge eisen en komt hiermee in aanmerking voor het Keurmerk Refurbished van Techniek Nederland. Naast strenge kwaliteitseisen die door de TÜV zijn getoetst, is FixjeiPhone door EDR Credit Services ook financieel solide verklaard.

Strenge kwaliteitseisen

Samen met vijf andere gerenommeerde aanbieders van refurbished iPhonesI wil FixjeiPhone in deze snel groeiende miljoenenmarkt een voorbeeldfunctie vervullen. “We vinden het belangrijk dat refurbished iPhones aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen”, zegt Ricardo Groothedde, mede-eigenaar van FixjeiPhone.

Vanaf 1 juni mag FixjeiPhone het Keurmerk Refurbished voeren. “Het team is erg trots om dit keurmerk van Techniek Nederland te mogen dragen.” zegt Ricardo. “Ons testproces is vrijwel niet veranderd. Onze manier van testen voldeed al aan de hoogste kwaliteitseisen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.