Vodafone introduceert eSIM voor postpaid abonnementen

0
1266

Het is zover, de eSIM is beschikbaar voor postpaid klanten van Vodafone: de elektronische sim die de plastic simkaart kan vervangen. Met de toevoeging van deze elektronische versie van de simkaart ondersteunt Vodafone de laatste ontwikkeling op het gebied van smartphones.

“Vodafone heeft de eSIM ontwikkelingen nauwlettend gevolgd,” vertelt Marcel de Groot, Directeur Consumentenmarkt. “Ons uitgangspunt is altijd de behoefte van onze klanten en de consument. Steeds meer telefoons ondersteunen de eSIM functionaliteit en steeds meer mensen maken gebruik van eSIM. Op basis daarvan hebben we besloten om de eSIM te introduceren. We zijn er trots op dat we onze klanten nu ook deze mogelijkheid bieden.”

Schoner milieu

Doordat mobiele toestellen steeds dunner worden en tegelijk meer kunnen, is steeds meer ruimte nodig voor grotere batterijen. De eSIM zit in feite ingebouwd in de mobiele telefoon en bevat alle gegevens die het toestel nodig heeft om verbinding te maken met het netwerk. Toestelfabrikanten kiezen daarom steeds vaker voor eSIM in plaats van de traditionele SIM (Subscriber Identity Module).

Marcel de Groot: “De eSIM heeft de toekomst. Zo bespaart het onder andere ruimte in een smartphone, dragen we ermee bij aan een schoner milieu doordat er geen plastic meer voor de simkaart nodig is, is het veiliger omdat de sim van buiten niet toegankelijk is en kan de eSIM ook eenvoudig worden overgezet naar een nieuwe smartphone.”

Dual-sim

Ook voor de zakelijke markt kent de eSIM vele voordelen. Directeur Zakelijke Markt John van Vianen: “Door de mogelijkheid van dual-sim kun je zowel op jouw zakelijke als privénummer worden gebeld, allemaal via hetzelfde toestel. En bij buitenlandse reizen kunnen gebruikers een lokaal (data-) abonnement toevoegen op de eSIM en mogelijk op roamingkosten besparen.”

Postpaid abonnementen voor consumenten, SOHO (Small Office, Home Office) en grootzakelijke gebruikers bieden ondersteuning voor eSIM. Met Vodafone Prepaid is nog geen eSIM mogelijk. Ook klanten van hollandsnieuwe kunnen nog niet eSIM gebruiken. IoT-abonnementen gebruiken een eigen standaard met geïntegreerde simkaart. De reguliere simkaart blijft daarom voorlopig gewoon beschikbaar voor smartphones met een fysiek slot voor een simkaart.

Postpaid klanten die willen overstappen naar eSIM kunnen dat gemakkelijk regelen via de pagina simwissel. Op de informatiepagina’s kunnen zowel particuieren als zakelijke gebruikers meer informatie vinden over eSIM. Voor de zakelijke markt heeft Vodafone een informatieve whitepaper over eSIM gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.