In februari 2020 stopt Vodafone met het aanbieden van het 3G-netwerk

0
1273
In februari 2020 stopt Vodafone met het aanbieden van 3G-netwerk
In februari 2020 stopt Vodafone met het aanbieden van 3G-netwerk

Vodafone biedt zijn klanten tot 4 februari 2020 de tijd om mee te groeien van 3G naar 4G. Want dan gaat de stekker van het 3G-netwerk bij Vodafone er echt uit. Dit volgt op de eerdere bekendmaking dat 3G in januari ‘uit de lucht’ gaat om meer capaciteit te benutten voor sneller en stabieler 4G. Klanten kunnen in komende weken desgewenst alsnog switchen naar 4G, want Vodafone wil dit traject zorgvuldig afronden.

Reden om het ‘oude’ 3G af te schakelen is dat de vrijkomende frequentieruimte efficiënter is te gebruiken voor 4G. Dat is nodig, want door het snel stijgende dataverbruik van klanten is meer capaciteit vereist op het 4G-netwerk. Vodafone is daarom twee jaar geleden begonnen met het informeren van klanten over het aanstaande afscheid van 3G. In eerste instantie met name richting bedrijven, omdat diverse 3G-modules zijn ingebouwd in producten met een langere levensduur.

Klanten tijdig geïnformeerd

Richting klanten is tijdig actie ondernomen over het uitfaseren van 3G. Al sinds het najaar van 2017 verkoopt Vodafone geen abonnementen meer met toestellen die alleen geschikt zijn voor 3G. Verder heeft Vodafone zijn klanten via diverse kanalen meerdere malen benaderd om hen te attenderen op de aanstaande wijziging. Klanten kunnen er bewust voor kiezen om hun toestel en abonnement te behouden. Zij hoeven geen nieuw toestel aan te schaffen, want ook na de afschakeling van 3G kunnen klanten met hun toestel dat geen 4G ondersteunt, mobiel blijven bellen en internetten via 2G. Beiden blijven dus beschikbaar, maar met een lagere geluidskwaliteit en minder snel internet.

Toestelcheck en sim-wissel

Vanwege het snel stijgend dataverbruik en nieuwe technologieën, doet Vodafone er alles aan om klanten te informeren en te helpen bij hun keuze. Zo is er een toestelcheck voor oudere toestellen van voor 2013, die doorgaans niet zijn toegerust op 4G. Ook kunnen klanten hun oude simkaart gratis wisselen voor een nieuwe simkaart en daarbij hun instellingen aanpassen, zodat deze 4G-geschikt is.

Handige informatiepagina’s

Om de overstap van 3G naar 4G in goede banen te leiden, heeft Vodafone voor consumenten een aantal handige informatiepagina’s online gezet. Op de pagina Groei mee naar 4G kunt u onder meer checken of uw smartphone geschikt is voor 4G. Vodafone heeft tevens een overzicht met maximaal haalbare internetsnelheden online gezet.

Ook bedrijven kunnen straks het 3G-netwerk van Vodafone niet meer gebruiken. In het blogbericht Einde van het 3G-tijdperk beargumenteert Vodafone dat het stopt met het 3G-netwerk om zo ruimte te bieden aan nieuwe vormen van mobiel internet, zoals 4G en 5G.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.