KPN registreert recordverbruik mobiele data tijdens oud en nieuw

0
1495

Nederlanders wensten elkaar weer massaal een gelukkig nieuwjaar via het mobiele netwerk van KPN. Dit leidde tot een recordgebruik van ruim 196 terabytes. Dat is ruim acht keer zoveel dan vijf jaar geleden (2014-2015), toen werd er 24 terabyte verbruikt.

Gedurende iedere jaarwisseling maken Nederlanders veel gebruik van het mobiele netwerk om nieuwjaarswensen over te brengen. Ook dit jaar was dat weer het geval en werden er nieuwe datarecords geschreven. Het piekmoment op het mobiele netwerk lag kort na middernacht, tussen 00:05 en 00:10 uur.

In het verleden werd er voornamelijk gebeld om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Ook werd het gebruik van SMS erg populair en de laatste jaren wordt juist mobiele data gebruikt voor het versturen van whatsapp-berichten, het uploaden van filmpjes, bekijken van social media en voor mobiel internet.

Tijdens de jaarwisseling 2019-2020 werden er tussen 22.00 en 04.00 uur zo’n 2,4 miljoen sms’jes verstuurd, dat is weer iets minder dan de jaren ervoor. Ook het aantal telefoontjes daalde licht in vergelijking met vorige jaren. Er werden dit jaar ruim 4,1 miljoen telefoontjes gepleegd.

Nieuw decennium afgetrapt met recordverbruik mobiele data via netwerk van KPN
Nieuw decennium afgetrapt met recordverbruik mobiele data via netwerk van KPN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.