Mobiele dataverbruik KPN naar recordhoogte tijdens Oud en Nieuw

0
1113
Mobiele dataverbruik KPN naar recordhoogte tijdens Oud en Nieuw
Mobiele dataverbruik KPN naar recordhoogte tijdens Oud en Nieuw

Tijdens de jaarwisseling van 2018 heeft KPN via hun netwerk miljoenen nieuwjaarswensen verwerkt en dat heeft geleid tot een recordhoeveelheid mobiele data.

Tussen 22.00 uur ’s avonds en 04.00 uur ’s nachts hebben veel Nederlanders hun smartphone gebruikt om elkaar een gelukkig 2019 te wensen. Het mobiele netwerk van KPN heeft vele terabytes aan data verwerkt.

In totaal heeft het mobiele netwerk van KPN 176 terabytes aan nieuwjaarswensen, video’s en foto’s verwerkt. De piek in het dataverkeer was om tien minuten na klokslag twaalf uur. In vergelijking met 2017 was de hoeveelheid dataverkeer zo’n 30 procent hoger. Tijdens de jaarwisseling van 2017 naar 2018 verwerkte het KPN-netwerk 128 terabytes.

Uit de cijfers van KPN blijkt dat steeds minder mensen sms gebruiken om elkaar nieuwjaarswensen te versturen. Afgelopen nacht zijn er ruim 2,9 sms-berichten via KPN verstuurd. Een jaar eerder waren dat er ruim 3,2 mijoen.

Tijdens jaarwisseling van 2018 zijn er via KPN meer dan 4 miljoen telefoongesprekken gevoerd. Een jaar eerder werden ongeveer dezelfde hoeveelheid gesprekken gevoerd. Net als vorig jaar piekte het belverkeer direct na middernacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.