OPPO en Ericsson versterken samenwerking met lancering 5G joint lab

0
915
OPPO en Ericsson versterken samenwerking met de lancering van 5G joint lab
OPPO en Ericsson versterken samenwerking met de lancering van 5G joint lab

OPPO heeft bekend gemaakt een gezamenlijk 5G laboratorium te lanceren met Ericsson, een toonaangevende leverancier van informatie- en communicatietechnologie. Via het nieuwe joint lab zullen OPPO en Ericsson hun wereldwijde samenwerking vergroten, geavanceerde 5G-technologieën met elkaar delen en 5G-producten en netwerkprestaties helpen optimaliseren om de grootschalige wereldwijde inzet van 5G te versnellen.

“We zijn erg enthousiast om een gezamenlijk 5G-lab te lanceren met onze partner Ericsson. Het initiatief maakt gebruik van de kennis en ervaring van Ericsson met betrekking tot het 5G-netwerk, infrastructuurtechnologieën en exploitatiekanalen, in combinatie met onze expertise op het gebied van 5G-technologie, producten en toepassingsscenario’s rondom connectiviteit”, zegt Andy Wu, OPPO Vice President en President Software Engineering. “We zullen nog intensiever met elkaar samenwerken om de uitdagingen en kansen in het 5G-tijdperk te omarmen en om relevante 5G producten en ervaringen te ontwikkelen voor consumenten over de hele wereld.”

“Deze samenwerking is van strategisch belang voor zowel Ericsson als OPPO. Het draagt bij aan de diversiteit van het 5G-ecosysteem en profiteert van de flexibiliteit van beide bedrijven om nieuwe user cases en geoptimaliseerde klantwaarde te realiseren”, zegt Luca Orsini, Ericsson Vice President en Head of Networks voor Market Area North East Asia.

OPPO en Ericsson werken al langer samen om bij te dragen aan de evolutie van 5G-technologie en hebben ook een wereldwijde patentlicentieovereenkomst getekend, die een solide basis legt voor verdere samenwerking op het gebied van 5G. Sinds het derde kwartaal van 2018 voeren de twee partners gezamenlijke 5G-tests uit met lokale operatorpartners in Zweden, Duitsland en China als onderdeel van de gedeelde ambitie om de commerciële beschikbaarheid van 5G-producten te versnellen. Tijdens MWC 2019 werkten OPPO en Ericsson eerder dit jaar samen om een nieuwe 5G smartphone en cloud gaming-scenario’s te presenteren.

OPPO Reno 5G

OPPO loopt voorop bij de ontwikkeling en introductie van 5G-smartphones. In mei 2019 lanceerde OPPO het innovatieve Reno 5G model in Zwitserland, het eerste commercieel verkrijgbare 5G toestel in Europa. OPPO Reno 5G is sindsdien onder andere beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Australië en Italië. Tegen het einde van dit jaar zal OPPO, met het oog op de internationale 5G ontwikkelingen, ook ‘s werelds eerste Qualcomm dual-mode 5G-smartphone lanceren, die een geoptimaliseerde 5G-ervaring biedt.

In het nieuwe tijdperk van intelligente 5G connectiviteit, zal OPPO blijven investeren in productontwikkeling, technologisch onderzoek en het ontwikkelen van nieuwe standaarden en applicatiescenario’s voor 5G. Daarnaast zal het smartphonemerk blijven samenwerken met toonaangevende partners zoals Ericsson om het enorme potentieel van 5G te verkennen en de daaraan gekoppelde innovatiewaarde beschikbaar te maken voor consumenten wereldwijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.