OPPO en T-Mobile ontwikkelen eerste 5G Beta testprogramma in Nederland

5G gebruikerstesten gaan in het eerste kwartaal van 2020 van start

0
1080
OPPO en T-Mobile ontwikkelen eerste 5G Beta testprogramma in Nederland
OPPO en T-Mobile ontwikkelen eerste 5G Beta testprogramma in Nederland

OPPO en T-Mobile hebben bekend gemaakt gezamenlijk een 5G-testprogramma te ontwikkelen in Nederland. Het programma start in het eerste kwartaal van 2020 met een focusgroep om gebruikerservaringen met 5G in kaart te brengen. Hierbij wordt een 5G toestel van OPPO gebruikt op een 5G-testnetwerk van T-Mobile. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om 5G connectiviteit op de Nederlandse markt te optimaliseren.

OPPO en T-Mobile delen de ambitie om 5G zo snel mogelijk toegankelijk te maken in Nederland en zetten als 5G-pioniers de toon op het gebied van mobiele connectiviteit. Naast gezamenlijke ontwikkelingen op lokaal niveau, zet OPPO zich binnen het ‘5G Landing Project’ in voor de implementatie van 5G-producten en -services wereldwijd. T-Mobile is op haar beurt volop bezig met de voorbereidingen voor de uitrol van een landelijk dekkend 5G netwerk in 2020.

Harrison Chen, CEO OPPO Nederland: “Wij kijken met veel vertrouwen uit naar de ontwikkeling van het 5G Test programma in samenwerking met T-Mobile. Onze gebruikers staan in al onze activiteiten en innovaties voorop en met dit programma willen wij in kaart brengen waar kansen voor verbetering liggen en op welke wijze wij onze klanten in Nederland optimaal kunnen bedienen in het naderende 5G-tijdperk.”

Onno Rip, Directeur Consumenten Sales & Terminals bij T-Mobile Nederland: “We hebben bij T-Mobile de ambitie op het gebied van 5G de meest innovatieve producten te bieden. OPPO loopt wereldwijd voorop bij de ontwikkeling van 5G en is een belangrijke partner in de realisatie van onze ambitie. Ons gezamenlijke testprogramma geeft ons de mogelijkheid in gesprek te gaan met focusgroepen en zo toekomstige producten te verbeteren.”

Succesvolle samenwerking

Het testen van 5G-toepassingen is nu nog uitsluitend mogelijk op een aantal 5G-onderzoekslocaties. OPPO en T-Mobile werken al geruime tijd intensief samen aan ontwikkelingen met betrekking tot 5G. Zo werden afgelopen zomer in het 5G Field Lab op het T-Mobile hoofdkantoor in Den Haag de eerste succesvolle tests uitgevoerd met een OPPO Reno 5G smartphone.

Aanmelden testkandidaten

Meer informatie over het 5G Beta Test programma is beschikbaar via de OPPO website. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag tot en met 30 november 2019 aanmelden om deel te nemen aan het onderzoek. Kandidaten ontvangen in december 2019 een reactie van OPPO en T-Mobile.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.