Review: Simyo biedt onbeperkt bellen zonder databundel voor € 7 per maand

0
2238
Simyo biedt onbeperkt bellen zonder databundel voor € 7 per maand
Simyo biedt onbeperkt bellen zonder databundel voor € 7 per maand

Wie met de smartphone onbeperkt wil bellen, maar geen behoefte heeft aan een databundel, kan daarvoor bij Simyo voor een laag maandbedrag een sim-only abonnement afsluiten. Wat heeft dit sim-only abonnement te bieden en met welk risico moet u rekening houden?

Steeds meer consumenten ontdekken onbeperkt bellen. Handig, want zo maakt u nooit meer buitenbundelkosten voor bellen. Tarieven voor buiten de bundel bellen zijn doorgaans aan de hoge kant en bij overschrijding van de belbundel kunt ongemerkt hoge kosten maken. Voor de prijs van onbeperkt bellen hoeft u het overigens niet te laten, want een belbundel met een onbeperkte hoeveelheid belminuten kost de telecomaanbieders vaak een paar euro meer in vergelijking met de grootste belbundel.

Onbeperkt bellen met de smartphone combineren de meeste Nederlanders met een dikke databundel en steeds vaker kiezen ze voor een bundel met onbeperkte data. Maar wat als geen behoefte heeft aan een databundel bij uw abonnement? In dat geval kiest u voor onbeperkte belbundel zonder MB’s. Simyo is een van de sim-only aanbieders bij wie een sim-only abonnement met onbeperkt bellen zonder databundel kunt afsluiten.

Tarieven onbeperkt bellen zonder databundel

Simyo is een sim-only aanbieder en biedt de keuze uit twee looptijden bij de contracten: 1 jaar en maandelijks opzegbaar.

Tarieven Simyo voor onbeperkt bellen zonder databundel
ContractduurBellen en sms'enDatabundelPrijs per maand
1 jaarOnbeperkt0 MB€ 7,00
Maandelijks opzegbaarOnbeperkt0 MB€ 8,00

In april 2021 rekent Simyo tijdelijk geen aansluitkosten. Normaliter bedragen de eenmalige aansluitkosten € 14,99. Simyo is onderdeel van KPN, waardoor ze het KPN-netwerk gebruiken.

Internetten via wifi is mogelijk

Via wifi kunt u vanzelfsprekend mobiel internetten op uw smartphone op dit abonnement. Ondanks het feit dat er bij dit abonnement geen databundel zit, kunt u nog steeds via 4G internetten, maar dat doet u tegen een tarief van € 0,31 per MB. Dat is een vrij dure grap. Als u niet oplet, kunt u ongemerkt zeer hoge kosten voor mobiel internet via 4G maken. Gelukkig kunt u via Mijn Simyo het mobiel internet via 4G blokkeren, zodat u geen hoge en mogelijk onverwachte kosten maakt. Via de instellingen van IoS en Android kunt u ook mobiel internet via 4G uitschakelen.

Mobiel internet via 4G uitzetten

Zoals u heeft kunnen lezen, kunt u nog steeds met het Simyo sim-only abonnement zonder databundel via 4G internetten. Met een buitenbundeltarief van € 0,31 kunt u hiermee (ongemerkt) hoge kosten maken. Gelukkig kunt via Mijn Simyo het mobiele internet via 4G uitzetten. Internetten via wifi is dan overigens nog mogelijk, maar via deze manier van connectiviteit maakt u geen kosten.

Mobiel internet via Mijn Simyo app uitzetten

Met de Mijn Simyo app kunt u gemakkelijk het mobiele internet via 4G uitschakelen. Zo voorkomt u (onverwacht) hoge kosten! Open de Mijn Simyo app op uw smartphone en druk aan de onderkant van het scherm op de knop Instellingen. Kies Internet en Bellen. Op de pagina Internet en bellen ziet u onder het kopje Internet de optie Internetten in Nederland. Waarschijnlijk is met de schuifknop de optie Aan geselecteerd. Beweeg de schuifknop naar links zodat de optie Uit verschijnt. Om er zeker van te zijn dat uw keuze goed wordt uitgevoerd, adviseert Simyo op uw smartphone opnieuw op te starten. Als alles goed is gegaan, kunt u niet meer mobiel internetten via 4G.

Mobiel internet via mijn.simyo.nl uitzetten

Mobiel internet via 4G op uw iPhone uitschakelen

Met een paar eenvoudige stappen kunt u gemakkelijk 4G op uw iPhone uitschakelen. Ga naar Instellingen en druk op Mobiel netwerk. Schuif hierna de schakelaar bij Mobiele data naar links, zodat het vakje een grijze kleur krijgt. Mobiel internet via 4G is nu uitgeschakeld.

Onbeperkt bellen zonder databundel bij andere aanbieders

Ook de telecomaanbieders Ben en KPN bieden sim-only abonnementen met onbeperkt bellen zonder databundel. Op dit moment heeft sim-only aanbieder Simyo de goedkoopste aanbieding voor onbeperkt bellen zonder databundel.

Ben

Kiest bij Ben voor een 2-jarig abonnement, dan betaalt u voor onbeperkt bellen zonder databundel een bedrag van € 8,50 per maand. Bij een maandelijks opzegbaar contract betaalt u voor hetzelfde abonnement een bedrag van € 10,50 per maand. Op dit moment betaalt u bij Ben geen aansluitkosten.

KPN

Onbeperkt bellen zonder databundel kost op basis van een 2-jarig contract € 15 per maand. Kiest u voor een contractduur van 1 jaar, dan betaalt u maandelijks € 16 per maand. Bij een maandelijks opzegbaar contract betaalt u elke maand € 17,50. Heeft u thuis een internetaansluiting van KPN of XS4ALL, dan krijgt bij alle contractperiodes een maandelijkse korting van € 2,50 op de abonnementsprijs. De eenmalige aansluitkosten bij KPN bedragen € 25.

Conclusie

Op basis van een 1-jarig contract kunt u voor slechts € 7 per maand onbeperkt bellen zonder databundel. Dat is een hele scherpe aanbieding voor onbeperkt bellen. Maar let op: het mobiele internet staat bij dit abonnement niet standaard uitgeschakeld, waardoor bijvoorbeeld bij een ontbrekend wifi-signaal ongemerkt aan het internetten bent via 4G. Dat kan een dure grap worden, want het tarief per MB bedraagt € 0,31 per MB. Gelukkig kunt u via Mijn Simyo via een aantal eenvoudige stappen het mobiele internet via 4G blokkkeren, zodat u nooit hoge kosten voor mobiel internet via 4G met dit abonnement maakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.